Yes!

Nu är jag frisk :D Sänkan var under 8! Sista pick i fingret för denna gång :P
Läste att Carros doktor hade sagt att hon kunde ut och partaja fast hon åt penicillin... då borde väl jag också kunna ta mig ett par järn, åtminstone ? :P Ska nog ta och höra mig för jag! Då kan jag också handla något på glasbanken idag :) Mamma ska in där och inhandla lite, det kommer hit några kompisar till mamma och pappa :) Jag ska vara chaufför... så i morgon får mamma/pappa vara det år mig om det går vägen ;P

Haha sitter och lyssnar på The Bloodhound Gang! Sök på The Bloodhound Gang- The Bad Touch (discovery channel) på youtube. Vilken jävla låt egentligen. Om man lyssnar på texten :D Och den där har man diggat till när man gick på Kulan (dåvarande ungdomsgården), lyckligt ovetande ?! Haha, humor :D Börjar komma i lite partymood! Lyssnar på massa gamla "klassiker" :P Det är grejer det.

Fy vilken mardröm jag hade i natt! Drömde att Marcus gjorde slut :O Det är så himla läskigt när det känns sådär verkligt. Drömde antagligen så för att jag gick och funderade på här om dagen att det knappt känns som jag har någon pojkvän nu när vi bara pratar i telefon varannan dag! Men snart så kan vi prata som vanligt, för på måndag kommer han hem från Chicago :) Längtar efter att få min/mina present/presenter :D Alltid lika spännande! Det är väl det som är plus med att Marcus har vart så berest det här året :P "Tröstpresenter" till J :D Haha!

Tänkte dela med mig lite av några bilder från min lilla födelsedagsbjudning. Det kom ju ett gäng objudna boys, tur att smörgåstårtan var stor :D Höres sen! / Er J ;)


Vinterpjucks

Yes. Nu har puppuhästarna fått vinterdojjorna på plats iallafall! Så nu får det snöa bäst det vill :P Snön som kom är ju i och för sig borta nu. Meen det lär ju komma mer ;)
Snart ska jag ner till vårdcentralen och picka fingret igen. Börjar få in rutin på det här ;P Haha. Sänkan var ju på 160 i söndags, i tisdags låg den på 75 och den ska ligga på 8! Kämpa på :P Vill inte ens veta vad den låg på i lördags, då låg jag ju bara och yrade :O

Snart ska jag som sagt ner på byyyn. Ska även handla någon slags present till Nina. Vad ska man köpa? Lika dålig fantasi som vanligt :S Och snart kommer mer presentköp. Farsdag, Marcus fyller år, mamma fyller år. Och sedan alla julklappar! Måste komma på ett bra sätt att handla smart :P Har inte råd att köpa hur mycket som helst, och vad som helst... Får kompensera mina kära sedan när jag får lön och har råd att ta i lite :) Nu måste jag nog sätta lite fart... Wish me luck!

Suck!

Slarviga ungar eller vad vet jag. Men någon jävla ordning får det väl vara ?! Nu när Therese är borta har hon fixat folk som sköter hästen hennes här hemma. Ja, och nu har de vart ute och ridit på honom. I morse när Pahlo gick ut hade han två täcken på sig. Nu har de släppt ut han i hagen igen, utan ett enda täcke på sig. Och täckena, kan ni gissa vart de ligger ? Jo i en endaste stor hög på golvet! Ja jag säger då det. Kan man bli mer än irriterad? Nu lär jag ju gå och ta in stackaren. Han fryser väl, han som är van att ha täcke på sig. Slarv är det värsta jag vet. SUCK!

Utmaning

Fick mig en utmaning av I-M, och den ska tas ;)

 Regler
Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

1. Jag är lärarstudent ; blivande lärare
2. Jag har världens mest underbara familj
3. Jag är bra på att rida
4. Jag har hittat mannen i mitt liv ;)
5. Jag önskar att jag hade tjockt hår
6. Jag har många bra kompisar
7. Jag skulle nog behöva glasögon :P

Och jag utmanar :

Sophie (s0ckret.blogg.se)

Alexandra (alexandragymnast.blogg.se)

Carro (carolinewickman.blogg.se)

Anna (annaolander.blogg.se)

Reneé (sjukadrommar.blogg.se

Emma (anderssonskansemma.blogg.se

Er tur att dela med er av er själva, till oss andra ;)

Tji fick jag!

Och snön, den ligger kvar! Minsann! Tur att det är fritt på vägarna iallafall, så hästarna tar sig till hagen i morgon :P Fast nu har det blivit minusgrader, då blire ju halt :O Mycket år mig idag :P
Ett annat "problem" jag har är att jag blivit bjuden på 20 års kalas på lördag! Och jag går ju på penicillin = ingen alkohol, fortfarande :( Visst, ska dit ändå. Men känns ju lite sådär halvdant måste jag ju säga :P Ska jag köpa till Nina då tro? Saknar henne så, min tokfia :) Vi har haft riktigt kul tillsammans! Nu har ju hon blivit mamma sedan ca. 1 ½ år tillbaka och jag har flyttat... Saknar mitt liv här hemma ibland. Har tittat på massa filmer från när jag var yngre och tävlade massor. Saknar det :( Känns ibland som att jag aldrig kommer få tillbaka det livet... och det är hemskt tragiskt! Men jag kan om jag vill, antar jag! Får trolla med knäna sedan efter utbildningen min :)

Nu, TV!

Snö!

Det snöar, OCH det ligger kvar på backen. Det försvinner säkert när det väl slutar snöa, men det ser inte ut som att snön har tänkt sluta vräka ner :P Känner en aning panik över detta plötsliga väderomslag. Hästarna har inte fått på sig vinterdojjorna än :P Hm hm hm. Det löser sig...
Något som inte löser sig är observationsuppgiften, den största uppgiften vi har under praktiken! Nu har jag skrivit ner det som jag fått fram när jag gjorde den, och gissa mina vänner, det är knappt två sidor :S Jag kom i och för sig på nu att jag har inte ändrat en grej i formatet, men lär ju inte bli mer än 2 ½ iallafall... det ska lixom vara minst 4 sidor! Hur ska du lösa det här J? Egentligen, vad ska man skriva om på 4-6 sidor, när man suttit och tittat på två pojkar som räknat matteboken i ca 20 minuter?  Jag tycker observationerna på BF var både roligare och mer givande. Men vad kan man göra åt den nu ?! Bara att bita ihop vettu.

Shit, nu är det riktigt vitt ute! Håll i er :)

Utbränd

på bloggandet :P Går segt nu känner jag. Har inget kul att skriva om heller... har ju bara vart hemma och vart sjuk sedan jag kom hem. Kl 14 ska jag iallafall ta nytt blodprov igen. Knaprandet av penicillinet fortsätter, ska äta 10 dagar sammanlagt, så det blir inget halloweenfirande för min del inte. Iallafall inget fartfyllt sådant :S No alcohol..! Tänker jag efter så känns det som att det kvittar också. Är fan inge kul att gå ut här hemma längre :S Sist jag var på Wasa så spelade den där jävla DJ:n så sjuukt dålig musik. Hade inte spelat någon roll hur full jag hade vart, gick inte att dansa till ändå. Var tredje låt var kanske OK :O Och det där andra "nya" stället sätter jag inte min fot på :S Man hör ju bara på namnet liksom. Brasserie Pineau ? Aja, skit samma :P  asfult iallafall! Tror en hemmafest skulle slå högre än utelivet i Mora :P Har inte vart på något vidare partyhumör på länge heller... så nu har jag haft/har en anledning att slippa gå ut två helger i rad :P Neej, vi spar på Moras "uteliv" så man orkar med det en annan gång lite senare i livet :P

Nu ska jag försöka komma någon vart med min observationsstudie! Wich me luck... I need that :S

Yeeeei!

Ingen jävla febeeeer :D Me so happy! Halsen är bättre också, tackvare penicillinet! Tack farbror doktorn :)
Nu ska jag och mamma åka ner och hämta ut lite mer, lika bra att gardera sig :) Kanske kan minska på dosen nu :P
Funderar på att göra en kladdkaka till fikat idag :) Lyckades ju så himla bra i fredags med barnen! Var en aning nervös kan jag lova :P Brukar inte lyckas något vidare med bakverk :P Morotskaka däremot är jag en klippa på :D Det får det bli någon dag också. Men skolarbetet lär ju gå först... Sicken energi jag fick :P Gött. Nu ska puppuhästarna få lunch!

Seeeeeeeeeee YA!

Clementiner vaddå?

Kan någon vetande själ där ute förklara skillnaden mellan clementin/mandarin/satsumas för mig ? För mig är det iallafall samma slags frukt :P Små, runda och goda :)
Kan passa på att berätta att jag känner mig mycket piggare! Skönt. Igår var jag så slut så jag bara låg och yrade och bölade :S Det var inte roligt, usch. Dags för en ny omgång medicin. Ska dra ut lite på det så slipper åtminstone heeela natten bli förjävlig :P Har inte sovit bra de senaste nätterna... Måste bara smälla i mig lite mer hälsofil så inte magen min slår bakut. Den har ju inte fått så mycket att jobba med de senaste dygnen.

Har iallafall pratat med Marcus nu. Två gånger till och med :P Igår skulle han in på Victoria´s secret och kolla på grejer till mig :D Kul om han hittat någe fräsigt där. Idag ringde han när klockan var typ 15.30 här, då skulle han äta frukost och klockan var 9.30 i Chicago :P Jag är ännu en gång fascinerad av dessa "tidsändringar". Tycker det är rätt coolt faktiskt :D Haha!

Jaha, nähä. Ska man sova då kanske ? Är ju inte så trött heller... men blir väl om inte annat. Vila är ju en bra medicin iallafall :) Idag har jag iallafall årkat ta mig ut till stallet och hälsat på hästarna! Kärt återseende :') Tror inte att Tösen kände igen mig på rösten :D Jag låter ju som en, jag vet inte vad! Är ju tjock som bara den i halsen så låter väl som en kvävd säl eller något :P Haha! Så hon blev lite skeptisk där ett tag :D Jag såg väl konstig ut samtidigt som rösten var störd. Hade allt hår under mössan så jag både lät och så ut som en pojk kanske :D Och karlar är något hon inte gillar sådär jättemycket min lilla tös. Hon är så överkänslig min lilla toka! <3
Näää nu så. Sova... I morgon måste jag ta tag i mitt "vardagsliv" och åtminstone börja fundera på de sk. praktikuppgifterna. Suck! Godnatt på er.


Halsfluss!

Yes. Det är det jag har. Var in på Mora VC på förmiddagen och tog prover i halsen, och blodprov. Stick i fingret som tur är! Hatar när de tar i armvecket! :S Har i och för sig bara gjort det en gång, men det räckte då!
Doktorn verkade bekymrad över mig. Han sa att det kan vara en början på en halsböld, och om det blev en sådan utav det hela så skulle vi få lov att åka in till Falun och operera :S Jaha, tänkte jag. Det var den skrivveckan det! Så nu har han gett mig penicillin och skrivit ut ett recept åt mig så jag kan hämta ut mer i morgon. Just nu går jag på tredubbeldos... Och faktiskt så kan jag svälja nu :) Så tror jag slipper det där med operation :P Tur att vi inte väntade längre säger jag då bara! Febern är inte lika hög idag heller. Sist jag tog var den på 39, känner mig levande idag iallafall :P Idag har jag faktiskt fått i mig både lite fil och varma koppen! Gött :) Jag med min stora aptit! Tur att jag inte vart sådär jättehungrig... igår fick jag ju ner några bandspaghettisar bara. Nu måste jag äta lite mer sådan där hälsofil. Var tydligen bra för magen eftersom medicinen är så pass stark! Hörs vidare . Ha´t så bra!

Misstänkt halsfluss?

Har inte orkat skriva något idag. Har legat i sängen ända till 17.30... Febern har kommit upp i 40 grader, men nu har den nog sjunkit en aning. Som tur är! Har stapplat in i duschen och ätit lite bandspaghetti och sås. Fick knappt i mig något :S Det enda jag ätit idag... Halsen har blivit värre och värre under dagen. Så i morgon ska vi åka in till Mora och kolla den. Mamma tyckte det såg ut som att det skulle kunna vara halsfluss. Trodde Cissis mamma med eftersom jag fick sådan feber så snabbt. TUR att jag inte var såhär dålig igår som jag vart idag! Då hade jag aldrig klarat tågresan. Usch vad synd det är om mig nu mina vänner :P Svettas och fryser om vart annat. Huua! Nu känner jag mig piggare iallafall. Hoppas jag kan få sova något i natt nu då...

Karln min har jag inte hört något av sedan igår morse... Börjar bli en aning irriterad känner jag. Ska det vara så svårt att slå en pling eller ? Karlar. Det är den enda ursäkt de har också, som jag och Cizen brukar säga :P Ska prova ringa svärmor nr. 2 och kolla om de lever iallafall. Kom ihåg att ställa om klockan, btw :) Höres. Tjo

Dalarna

Nu är jag hemma. Har duschat och nu tänker jag sova! Har feber idag. Vaknade i natt av att jag hade asont i halsen. I morse hade jag 38 grader och nu när jag tog tempen hade jag 39. Tur i oturen att jag belv sjuk nu. Eftersom vi ska ha skrivvecka! Pallrade mig till praktiken med en senare buss så jag var iallafall framme till barnen började. Gick hem vid lunch och sov en stund.. hjälpte inte särskilt mycket, tyckte jag kände mig sämre :S Så tågresan har inte var en fröjd direkt.
Inte får jag säga godnatt till min prins ikväll heller... Vi får helt enkelt höras i morgon. Cissi den turisen fick åka raka spåret hem till sin pojk! :P Får träffa min om precis 2 veckor. Har planerat att åka till Sthlm igen. Det är dags för p-fest nr. 2 får min del! :) Den här gången vill jag åka tåg, åtminstone en tur..!

Hörs vidare i morgon. Tjo!

Snabb uppdatering

Dagens göra:
* VFU
*Kom hem 16.30
*Powerwalk a'la J&C i en timme/hämta ut tågbiljetter.
*Äta, tvätta, diska, packa, bädda rent.

PUST! Snacka om ihärdig dag. Börjar undra om jag verkligen längtar tills jag får min efterlängtade heltidstjänst :P Men då har jag ju iallafall en karl, som förhoppningsvis, hjälper till :) Apropå Marcus så åker han till Chicago, redan i morgon bitti :O Hade inte jag räknat med riktigt... :( Så ja. I´m gonna miss you baby!
Får se om jag hinner med en snabb uppdatering i morgon. Hade tänkt hinna med 13.45 bussen från Hultsberg i morgon. Så jag har lite extra tid på mig här hemma. Har inte hunnit/orkat dammsuga och fräscha till badrummet. Det går egentligen fort, men orka med :P Nu är klockan alldeles för mycket iallafall. Så nu är det time to sleep and call my honey :) Natti natt!

Congratulations! 22/10 2005 <3

Tillåt mig att få gratulera mig själv och min underbara pojkvän, Marcus Hedlund! Idag är det nämligen våran 3 års dag :)
I helgen firade vi som sagt med att åka in till stan för att äta på restaurang. Blev Mongolian Steakhouse, buffé :) Fy tusan vad gott det är! Svårslaget ;) Sedan hemåt för mys i soffan och film. Den bästa helgen på länge.
I morse ringde han, innan kl 7 och sa grattis :) Då var den dagen räddad ;) Älskar dig Marcus! <3



PUSS på dig baby! <3

Eftermiddag i Tingvalla

Känslan är bättre dag :) En anna känsla som gör sig påmind nu är hungern. Gaaaaah! Give me fooood :P AShungrig. Har inte besämt mig för vad jag ska äta än. Antingen köttbullar m. sås som jag fått hemifrån med makaroner. Äter inga "låtsaskötbullar" :S Eller om jag ska äta upp mina vita bönor. Låter kanske inte som ett svårt val :D Haha!
I morgon ska jag nog äta i skolan. Är kycklingwok med nudlar. Det har jag ätit där förr så jag vet att det är gott :) Mycket matprat nu. Lika bra jag sätter i mig något :P Hörs sendare efter träningen. Tjo!

Kväll i Tingvalla

Och hotellsnubbarna sitter och glor in i sina laptopskärmar. Oh ja, jag har studerat dem! De finns precis på andra sidan, lite snett nedanför sådär..
Det är mörkt ute, det blir mörtk ute tidigt på kvällarna, det är mörkt på morgonen nu förtiden. Det blåser snålvind. Löven springer efter en när man går... Det är helst vid hösttid den där obehagliga känslan. Den där känslan när man känner sig förföljd. Som att någon står och tittar på en. Bakom en dörr i korridoren... kanske från hotellfönstren på andra sidan ? Det var så längesedan. Men den finns där ändå. Den där känslan. Det "roliga" (?!) i det hela är att ingen förstår. Kanske någon om jag tänker efter. Mina allra närmaste. Men det är väldigt många fler, som inte förstår. Som inte förstår hur det egentligen var.  Det kan störa mig ibland. Det var inget man vela ha. Något som så många eftertraktade.

Men vill ni veta en sak? Ni eftertraktare. Det var inget att ha. Det var inte värt  det. Inte en sekund .

Sleep tight.

Styrkepass

Väntar :) vi drar med bussen som går strax innan kl 17 här utanför. Har slängt i mig lite mellis. Lingongrova och fil med banan och All Bran :) Gott! Men inget slår gröt, det är min nya upptäckt sedan några veckor tillbaka :P Berättar om dagen min när jag kommer tillbaka :) Ikväll blir det fula Betty och desperata hemmfruar för min och Cizens del ! :) See ya!


Kvällsmys

med Ciz'n :) Alldeles strax då. Man umgås ju inte så mycket om dagarna nu, snarare inget alls, så det får vi lov att försöka ta igen på kvällstid ;P Vi var iväg på en promenad ändå. På vägen hem svängde vi förbi vårat Hemköp och handlade lite nödvändigt. Var juice som korterbjudande även den här veckan, så en sådan fick följa med hem även denna vecka :) en annan sort dock. Köpte lite annat behövligt också... frukt och grönsaker bl.a. :) så nu vet ni det! Hehe.
Om ett tag ska vi glo på Bert Karlsson på 4an. Är intressant tycker jag! Fast inte så trevligt att få reda på vad man satt i sig för skit i ca. 13 år :P Huuua! Och sura mattanter verkar det då finnas överallt. Så Orsa är inget undatag :P Haha! Städtanter och mattanter är alltid griniga! Fast de som arbetar på min skola där jag har praktik verkar faktiskt trevliga! :)

Efter Bert hade jag tänkt sova faktiskt. Efter jag pratat med älsk då såklart :) Han har tjatat nu om vad jag vill ha för något från Chicago... Kan faktiskt inte komma på något :P Haha! Har ni något tips på vad man kan önska sig ? (Man lär ju passa på när chansen finns menar jag ;P) Fundera på det ni så hörs v i morgon ;) Tjo!


Mys pys här i Tingvalla. Kortet taget förra året vid den här tiden, typ :)

Ruggväder! Brrr .

Fy vilket hemskt väder det är idag! Ännu en dag som man bara vill krypa under täcket och försvinna för en stund :P Har fått känningar av julfeeling lite smått här på senare dagar :P Var ju på IKEA för typ en månad sedan nu, och de hade ju redan börjat med julgrejer. Vill julpynta :P Så myyys!

Dagen har gått lysande må jag säga! Det första jag fick höra när jag kom in i klassrummet i morse var : "Nä men tjeeena!" Tänk er väldigt typiskt värländskt där ocksp :P Haha så söta! Var som att var tillbaka där jag slutade. Inget sådär spänt som det kan vara i början i en ny barngrupp. Det kommer bli tråkigt att lämna den här klassen sedan!
Har massa att göra denna vecka. Kul :) Blir bra det så jag hinner få lite gjort inför skrivveckan!

Fick sluta rätt tidigt idag ändå. Åkte hem med 14.45-bussen. Har inte fått tider för resten av veckan... men på fredag ska jag iallafall fixa iordning mot slutet för Helen ska åka direkt barnen slutar. Så då drar jag strax efter där :) Skönt med helg! Vilket innebär hemfärd :) Tåg denna gång. Skööönt! Skulle kunna spy på de där bussarna :P Hate it!
Nu ska jag fundera på mat.. något med kycklingfilé iallafall!

See ya :)

Hemfärd

till Värmland, men från Stockholm denna söndag. På fredag åker jag hem till Orsa och blir där drygt en vecka :) Läs -och skrivvecka. Då är det även tänkt att Curry ska få komma igång lite sakta igen. Mamma har inte sett något tecken på "yrsel" på ett tag nu. Så nu är det kanske dags att prova få fart på prinsen igen :) Det längtar nog han också efter.
Nu ska jag förbereda mig lite. Ska handla lite matsäck och träffa Marcus farmor vid pendeln innan det är dags att åka in till stan.

Tjo!

Lördag

Paus i Stjärnor på is. Saknar Josefine en gnutta faktiskt :) Men hon var inte tillräckligt bra på isen så hon får nöja sig med att vara bra på allt annat :D Jag och älsk hade tur med att få bord på Mongolian, och vi åt oss tjocka och goa :)
Nu börjar det visst.. hörs mer i morgon :) Tjo!

Nynoppad :P

Nu har min käre vän och granne tyglat mina ögonbryn! Så nu är jag helgfräsch till min karls ära :P Och ungefär som han skulle se någon skillnad, haha :D Killar. Kanske, vem vet :)

Har precis skrivit färdigt kortet till Marcusen. Tror jag :S Så svårt att bestämma sig för att det blir bra! Hoppas på det. Kortet är ju stort iallafall :D Tihi. Sedan till ett annat problem. Vad ska jag ha med mig för kläder ? Alltid samma dilemma när det är dags att packa väskan. Och shit vad drygt det är att hålla på med att packa denna väska varje helg :P Men den här helgen är svårast på länge. Man vill ju vara lite extra fin den här helgen, om ni förstår vad jag menar :)
Nu lär jag duscha... raka benen. Lika bra att göra det nu! I morgon finns ingen tid och lust till sådana petitesser :P Hehe. Ska hinna med att diska, bädda och slänga sopor innan bussen går 8.48 här utanför. Såå nu är det dags att sätta sprutt :) Hörs kanske till helga! Men kom ihåg, Johanna Jackson lovar ingenting bestämt ;)

Tjo!

Ugnspannkaka

Idag blir det ugnspannkaka här på Södra Kyrkogatan! Med, vad tycker ni? Hjortron- eller drottningsylt? :) Har lite glass i frysen kvar också. Skulle inte sitta helt fel heller! :) Smidigt med ugnspannkaka. Slipper man hålla på med att steka och ha sig :P Sista matlådan i morgon för den här veckan. Skönt! Lite drygt bara att jag är tvungen att släpa med mig den till Sthlm :S Åker ju direkt efter skolan... Men men, vad gör man inte för kärleken :P Har köpt ett stooort kort nu, som jag ska skriva lite fint på :) Vet inte vad än... men något ska jag väl kunna ljuga ihop, näää då :D Nu ska jag vara snäll! Älskar min lille gosefis! <3 :') Blir iallafall Mongolian och kanske lite bio. Jag och Marcus har faktiskt aldrig vart på bio tillsammans :D Haha, lite komsikt det med egentligen. Men ja, vi får se :)


AKK i Tingvalla

Jag och C har nu tränat massa på våra tecken :) C ska vara geten Röd, och jag trollet Ludenben i våran teater. Haha :D Vi ska såklart göra Petter och hans fyra getter! En egen version, med tecken då :) Ska bli intressant mina vänner.
I morgon ska vi även noppa min ögonbryn! Eller ja, Cissi :P Ska bjuda till lite till helgen :D Haha. Fick mina bryn noppade hos frissan sist, och det var ju typ i början av augusti :P Och nu först har de börjat "fara iväg" lite igen. Har alltså inte så mycket till hårväxt. Lyllo mig :P Tss.

Har suttit här och halsat juice! Köpte mig en två liters BRAVO igår ?! Så nu måste jag ju hinna dricka upp den innan jag åker :P Har hällt upp lite i en flaska som jag ska ta med till skola i morgon också. Så snart ska jag väl lyckas med att få i mig den stora jäveln :D De ska ju drickas upp inom 4-5 dagar...
Snart ringer M. Så jag ska ta och vara en duktig flicka och läsa på min läxa till i morgon, innan han ringer! :) Har blivit så dålig på att läsa böckerna vi har... drömmer tom. mardrömmar om det :D Så nu är det dags att skärpa till sig J!
Jag tycker faktiskt att det är rätt fränt att vi fått träffat författarna som skrivit litteraturen som vi läser, hur ofta har det hänt en i livet liksom? :P Det var inget man direkt hade väntat sig när man började plugga, här. Christina är ju såå stencool :D Henne hade ni gillat! Ni som inte redan träffat henne då :P Så nu blir det lite Besjälat lärande (som boken heter...) tills M ringer :)

Gooodnatt på er era små gullungar! *Nypa i kinden*


En riiktigt stoooor krrrrram på er ;)

Schlumpadinka ?!

Vilket jäkla uttryck :D Tittar på Oprah nämligen. Och schlumpadinka är hennes uttryck för folk/kvinnor i mukiskläder! Just nu hade jag verkligen velat vara en schlumpadinka och krypa ner under filten här i soffan! Blev såå himla trött i ögonen nu när jag kom hem. Men vet inte om det är något vidare alternativ heller, för har jag somnat sådär mitt på dagen blir jag ännu segare :P Får nog bli att gå ut på stan och sitta och dega på ett fik någonstans! Låter som ett bättre alternativ ;) Ingen träning den här veckan (jo i måndags i & för sig), glassätande igår och fika idag. Låter som en helt-tvärtom- vecka mot förra och den innan :P Då var det hårdkörning. Man kan behöva ta det lite lugnt ibland också ;) Helst Cissi då som är sjuk! Står väl inte på innan jag blir snuvig här också :S Neej, inget sådant nu. Det har vi varken tid eller lust med :)


En riktig schlumpadinka :D

Sleeptime

Nu så. Då var även denna dag över! Känns det inte lite sorgligt när man tänker på att den här stackars dagen aldrig kommer tillbaka ? Ungefär som på nyårsafton, när man är tvungen att släppa taget om det gamla året och välkomna det nya... Vet att jag har lite konstiga funderingar ibland :D Är även känd för det hos mina nära och kära, haha! Men har jag inte lite rätt då? Det är lite vemod över det hela, nästan lite ångest inblandat också... Nej nu får jag ge mig :) Så tycker jag iallafall!

Har spenderat två timmar av dagen inne hos C. Vi har kollat på Fula Betty och Desperata hemmafruar och ätit upp våran Dulceglass. Riktigt trevligt :) Bara hon inte smittar mig, min C :) Har gurglat Hexident nu iallafall, haha! Och käkat vitamin idag. Hoppas det räcker :P Haha! I morgon är det skola, börjar 9.15 så borde sova nu. Vilket jag också ska! :) Godnatt på er!

Seg dag!

Fy vilken seg dag. Har lika gärna kunnat sova bort den :P Har iallafall vart ute i solen. Gäller ju att passa på nu innan den försvinner, så gott som, för gott i några månader. Längtar redan efter den varma vårsolen, när snön droppar från hustaken och det blir en helt annan, fräsch, doft i luften. Meen inser ganska snabbt att jag får nog vänta ett bra tag till :P
Jag och C har köpt vitaminer på Apoteket, frukt och apelsinjuice på Hemköp :) Här ska kureras och förebyggas! Jag köpte även en smootihe från Brämhults. Fatta vad svårt det är att låta bli att öppna den :P Ska nämligen ha med mig den på bussen på fredag, är det tänkt. Om det nu blir så då. Hoppas! Marcus har lovat mig Mongolian Steakhouse om vi ska vara i Sthlm i helgen ;) Fy faaan avd gott! Var alldeles för längesen nu! http://www.mongoliansteakhouse.com/


Mumma!!


Cizn är sjuk idag :/ Hoppas halsen hennes blir bättre! Vi som har två pass kvar att avklara den här veckan :) Vet inte om jag har någon större lust att åka upp till skolan själv, sådär sent på kvällen. Ingen höjdare :S Har fortfarande inte hört/läst något om utryckningen igår! Hm, skumt.
Idag ska jag äta spaghetti och köttfärssås till middag. Så får det bli älgstek till lådan i morgon istället! Inte så kul att äta samma mat två gånger samma dag :P Hehe. Någon måtta får det då vara.

Tv-shop?

Vad är egentligen värst ? Tv-shop eller program som Momento/Full pott m.m ? Att man ens får visa sådant skit på TV! Huuua :P

Nu har jag ätit upp en skål med fil och müsli. Tänkte jag skulle trycka i mig lite lunch sedan innan det bär av till skolan. Lär ju äta mat innan, annars kommer jag bli hungrig när jag kommit fram :P Får bli älgstek med potatis och sås, mumma :) Är inte fy skam det minsann! Nu ska jag väl bädda sängen och dra upp mina bambupersienner, och släppa in solen här :) Är ju strååålande fint väder idag. Me like :) Ska man ha på sig för kläder idag då tro? Alltid ett litet problem såhär i början på dagen :P

Hörs senare! /J


Gröt, fil och banan

PS plus var lika jobbigt som roligt, som vanligt :) Typiskt att jag glömde svettbandet idag, det hade behövts! Det var väldigt skönt med en dusch och lite kvällsfika, som ni kanske förstår :) Blev fiberrik havregrynsgröt med, hör och häpna, fil :P och banan! Satt fint i magen :)
I morgon går vi i skolan mellan 13.15 och 16.00. Har Mona, vilket brukar innebära massa flum :P Hon är musiklärare. Rätt frän är hon då :D Många sköna lärare vi stött på hittils. Och många mindre sköna såklart :P Det finns ju tyvärr sådana också!

Sitter och glor på S.O.S Familj. Repris från förra veckan tror jag ?! Ja iallafall. Fy vad hemskt att ha en sådan unge! Skulle bli fullständigt galen! Personligen så avskyr jag när folk skriker åt sina föräldrar. Att de människorna inte ser eller märker själva hur jäkla dumt det ser ut. Skäms lika mycket för deras egna skull varje gång jag ser något sådant.. Såå himla pinsama är dem. Usch! Finns inget värre än snuskigt bortskämda ungar. Mer respekt till föräldrarna! :)

Nu är Marcusen min på hockeymatch. Tur att vi har sovis i morgon, blir så jobbigt att vara vaken eller bli väckt när han ringer efter träningen :P Under VFU:n får det bli någon annan lösning :P Nu ska jag titta klart på den där förbannade ungen! Blir alldeles till mig här i soffan. Är kanske inte så nyttigt att glo på :P Haha. Godnatt på er!

Träningsdags

Snart bär det av med bussen upp till universitetet igen. Glömde berätta att när jag, Cissi och en klasskompis stod och väntade på bussen ner till stan så kom det en polisbil på bredställ :O  De hade till och med blåljusen och sirenerna igång, och det skrek om däcken när de kom. Man blir ju inte lite nyfiken på vad som hänt! Lite skrajsen med... för det verkar vara ett riktigt jäkla område där uppe strax bortanför skolan. Går man in och läser på NWT så har allt skit som hänt så gott som vart där uppe. TUR att man bor här nere ändå... det var ju någon i fredags som hade blivit påhoppad och rånad vid 14- tiden där uppe, märk väl! 14-tiden! Herregud ?! Stället heter Kronoparken, för er som inte vet jag vad pratar om :P Huuua! Karlstads getto, som C sa :)



Nu är det nog dags att fundera på att byta om, och packa lite lätt :P bussen går strax efter prick... Tjo!

New week

Måndagen den 13/10 är här. Skoldagen blev snabbt överstökad. Vi har även bestämt en hel del och kommit en bit med redovisningen av uppgift 2, som ska göras på fredag! Känns bra :) känns även bra med VFU-uppgifterna nu. Inte lika "rörigt" i huvudet längre :P Gruvar mig ändå för de tidiga morgnarna och sena eftermiddagarna.. plus massa hemmajobb på det. Har tänkt att jag ska försöka vara riktigt effektiv och hinna med att göra två uppgifter första veckan så jag kan skriva dem under skrivveckan. Tror det får bli så.. vore iallafall det bästa :) Ska försöka trycka ihop det på någon vis! Hoppas hoppas hoppas.

Nu sitter jag här i soffan iallafall. Ska väl äta snart, eller ja om en timme kanske :P träning vid 19-tiden idag då. Powerstep plus. I morgon tar vi en "vilodag" och promenerar istället :) Kör på onsdag och torsdag igen. Body pump och vanligt powerstep-pass! Fredag bär det nog av till storstan :) Marcus var lagom grinig på Sigge igår, så han lovade mig att han åker ut i helgen, som han sa (lägg märke till det fetstilta). Haha! Vore ju bra, tycker jag :P Ska bara boka lite buss då!

See ya later ;)

Söndag i Värmland

Då var man hemma i kära Tingvalla igen! Var ju inte så längesen vi åkte härifrån trots allt :P I fredags ca. 17.20 bar det av tillsammans med Evis och Anders :) måste ju bara säga att det verkar vara en väldigt trevlig karl du träffat E! Ni passade verkligen tillsammans :) Glad för din skull! Nu är det din tur att få dig en rejäl karl ;) En rejä värmlänning :D Lär ju komma och hälsa på i eran nya lägenhet sedan!

Haha! Idag fick mig M att gråta av skratt! Nästan kissa på mig! :P
M: -"Vadå? Var det jul på balen också då eller ?!"
J: -"Hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaa!!
 
Fy såå klockrent :D Tänk om vissa ändå kunde försöka tänka till innan de öppnar sin enorma käft :P Hur dum får man bli på en skala från ett till tio ? Ja jag säger då det. Men det är ju underhållande iallafall, keep up with your "good" work! Hahahaha!

Nu har jag och Ciz'n tvättat klart! Vi har även hunnit med att titta på Gossip, OCH handlat :) vi är effektiva kvinnor ;)
Sitter här i soffan och tittar lite lätt på 3an, I, Robot med Will Smith! Lär säkert kolla på hela, fast jag sett den förut :P
I morgon har vi sovmorgon. Börjar 10.15 och går till 12.00, snacka om glassig dag :P Fast vi ska ju ses med basgruppen efter lunch så blir väl någon timme extra där också. Vi måste ju få ihop våran teater som vi ska ha på teckenspråk på fredag :S Jag är nervös! Men det ska nog gå bra ?! :P Examination och allt! Viktigt viktigt. Något jag måste komma ihåg den här veckan är att ringa Helen, min handledare. För nästa  vecka är det dags för VFU igen! Eller ja, v. 43 :P är ju fortfarande v.41 kom jag på. Men jag antar att ni förstår vad jag menar :P

Helgen har vart underbar! Igår lagade jag och Marcus middag. Blev en riktigt lyckad gryta :) Och det blev även massa över som jag ska ha som matlåda i morgon ;) Tur för mig! Älskar din mat M <3
Till helgen som kommer ska vi fira oss :) Är inte riktigt bestämt vart bara. Här eller i Stockholm ? Jag åker väldigt gärna till Stockholm. Men då ska den där Sigge ut ur lägenheten! Inte en helg till där tillsammans med honom. Säger då bara det!
Njee, vi får höras mer i morgon :)

See ya!

Lördag i Dalarna

Här är såå soligt och fint :) Och löven är gulare än någonsin! I Karlstad är det iallafall något tappert träd som har lite gröna inslag :P
Dagen min började i stallet. Tog ut hästarna och gjorde klart i stallet! :) Skönt att se att de mår bra, mina älsklingar! Sedan duschade jag, åt frukost och sedan bar det av mot Sporthallen och innebandymatch tillsammans med mamma och pappa :) Brorsan har ju börjat med det nu! Detvar en väldigt bra match, nervöst som bara den :D till slut så fick Digers till det så matchen slutade oavgjort. Ett tag stod det 7-3 till Leksand, men de vände och matchen slutade 8-8. Mycket bra, mycket bra :) Joel fick till och med göra ett mål på sin första match, inte illa pinkat :) Bra där!

Efter matchen åkte jag och Marcus till ICA :P Det ska bli kycklinggryta med thailändskt inslag idag :) Gott! Marcus specialitet ;) Han är så duktig på att laga mat min prins. Vilket jag är väääldigt glad över, haha :D Hur många killar är intresserade och framför allt bra på det liksom ? Ett utav han STORA plus ;) Efter ICA så gav vi puppuhättarna mat, sedan åt vi själva och nu har vi diskat! Marcus står i duschen, bara så ni vet :P Och snart ska vi mysa ner oss någonstans här och bara ta´t lugnt :) Skööönt om något! Så nu får ni klara er själva ;) Tjo!


Kvällsn

Trött och slutpumpad. Shit vilket pass! :O Mina ben är bokstavligt talat döda. Tur för dem att det blir vila i tre dagar nu, för i morgon åker vi heeeeeeem! :D Tänk vad man kan längta. Har ju bara vart borta i nästan två veckor. Är i och för sig inte så "bara", inte för mig iallafall :) Är så glad att jag har ett kärleksfullt hem att komma hem till! Kommer alltid vara välkommen hem, det vet jag ;) Älskar hemma! Säger som Evelina. Orsa/Dalarna kommer alltid vara hemma, vart man än flyttar :P Sedan säger man ju i och för sig "åka hem" när man är i Dalanra också :P lite knepigt det där. Ni som inte bor hemma längre förstår nog vad jag menar...  ;) Kommer sakna Karlstad och Värmland när skolan är slut!

I morgon är det som bekant heldag i skolan. Först AKK (tecken) och sedan Rörelse. Vi ska redovisa uppgift ett, och ska då demonstrera 5 övningar vi valt ut ur litteraturen, och vi ska även ha med en namnlek som ska funka för både vuxna och barn. Vi ska vara i idrottshallen! Ska bli roligt :) Gillar de praktiska dagarna! Det går inte lika segt då.
Nu ska jag borsta och godnattprata med Marcus! Sova så det blir fredag någongång :P Har svårt att tro att jag kommer skriva något här i morgon.. men om så blir det ju en bonus, eller hur ?! ;) Helgen är svår överhuvudtaget, men får se om jag kan klämma in ett litet ett ;P

See ya!


I morgon får jag träffa de här härliga och underbara filurerna :') Längtar!  <3

Vita bönor och korv :)

min middag idag! duger i krig :P

Om ungefär en timme tar vi buss nr.1 upp till universitetsområdet för en omgång Powerstep! Börjar 19.15, men hinner inte med om vi t ar bussen som går 18.48... man måste ju vara i tid liksom :P Så det får bli 18.28an.
Idag har jag städat i badrummet. Toan och skåpet fick sig en omgång! Blir så dammigt inne i badrumsskåpet ju... Ska bara byta lite handdukar där inne så är det tipp topp ;) Har vart ute på stan och gjort lite ärenden åt mamma. Köpte ett par mjukisar till henne och ett par träningsshorts till brorsan, som spelar innebandy numera! :) Kul! För hockeyn blev det ju inget med. Inte lätt när det är så ingrott som uppe i Mora. Så är det med så små föreningar! Apropå Mora så fick de spö av Leksand igår :D Haha! Rätt åt det där brö'gänget! Ner i skiten, det är dit ni ska! Heja Leksand  *klapp,klapp,klapp...* :) 5-2 till Leksand iallafall. Man kan ju nästan kalla det storspö :P Äckel Mora.

Trött blev jag också. Huuua! Hade inte vart fel med en stunds sömn... men då kommer jag inte kunna somna ikväll. Sådan är jag! Medan prinsen min skulle kunna sova dygnet runt om han fick :P min lilla goding där! I morgon <3
Nästa helg ska vi fira 3 år :) Ska bli såå mysigt! Bara vi får den där Sigge ur lägenheten! Han är bara sååå svårflyttad.
Suck!




Just dance

Träningsvärken sitter som en smäck idag. Kommer bli en pers att röra sig i kväll :P
Dagen då? Ja säg det. Har iallafall tappat greppet om allt som ska läsas. Måste kolla i min kalender... Men har inte kommit så långt än :P Har iallafall bäddat sängen och ätit frukost :) Har tyvärr inget bättre för mig just nu än att lägga mig här i soffan och läsa lite.

Personlighetstest och lussekatter

Har precis gjort ett personlighetstest som jag hittade i en klasskompis blogg :)
Såhär blev resultatet:

Din personlighetstyp:

Varmhjärtad, noggrann och populär. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfull. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

 

 

Känns som att det stämmer in rätt bra! Eller vad tycker ni där ute ? :P

Har smakat två lussekatter från en påse som jag hittade i frysen :P sådana små och gulliga som jag fick av mamma förra året. Och de var faktiskt inte torra! :) Tänkte att jag skulle chansa, för de skulle ändå ner i soppåsen annars.. Gott var det iallafall. Och shit vad jag längtar tills det blir juletider! Måste ändå vara den mysigaste perioden på året ?!
Hur som så gick träningen bra även idag. Träningsvärken från igår har fått "påfyllnad". Kommer väl inte kunna gå i morgon :P Powerstep i morgon, sedan tre dagars vila! Behövs verkligen. Man kan ju inte träna för mycket heller! Börjar även känna av mina vader igen. Så passar bra med helg och vila nu.
Snart ringer min snygging från Solna. Han är på hockeyträning, som vanligt :P Säga godnatt och sedan hoppas jag på en bättre natt, med skön sömn! Sov jättedåligt natten som var... drygt! Mycket att fundera på nu antar jag... väl.

Hörs i morgon! Nattiloooou / J


Herpesvirus 1, EHV-1

Det är vad min älskade ponny fått för diagnos. Fastställd! Och nej, det är varken en könssjukdom eller ett "munnsår". Vi vet inte hur han blivit smittad heller. Det smittas enbart genom luften, typ om en häst skulle hosta precis bedvid en annan osv. Det här är ett mysterium! Här kommer en beskrivning på det:

Neurologiska symtom

De neurologiska skador EHV-1 virus kan orsaka, visar sig som allt från lindrigare rörelsestörningar till att hästen blir vinglig (slinger) eller förlamad. De neurologiska symtomen vid infektion kommer plötsligt, till skillnad mot de rörelsestörningar som ses vid många andra infektioner och sjukdomar.

En del drabbade hästar tillfrisknar, medan andra aldrig återhämtar sig helt. Hästar med allvarliga symtom kan dö eller måste avlivas av djurskyddsskäl.

 

 

Hur tycker ni att det låter ? Själv så tycker jag inte att det låter så kul. Han har i och för sig tillfrisknat fort och är inte lika "vinglig" längre. Han kan komma att få lov att vara i vila i ca. 2 månader. Hur nu det ska gå till :S Så länge har han aldrig vilat. Han kommer bli galen. Och han fick absolut INTE springa i hagen. Så vi måste hålla koll på honom, lätt! Kommer bli ett heltidsjobb. Såå jävla typiskt när jag inte kan komma hem och hjälpa mamma!! Blir så ledsen. Han måste bli bra! Nu har det gått ut ett rixlarm i hela Dalarna om det här, och ja, det är min häst som är sjuk. Vill hem till min Curry :(

 

 

 


Liv eller död?

Hur ska jag klara det här? Vill bara hem. Hem, hem, hem! Snart är det fredag. Men vem fan vet om man hinner i tid? Vad ska allt betyda?! Varför ?

Generation fett

Tittade på det här om dagen. HUR kan man vara så tjock, och HUR orkar hjärtat pumpa runt en så stor kropp?! Helt ofattbart i min värld. Tydligen så vill han vara fet också, den där Manuel. För att han tjänar pengar på det! Men vad ska han göra med alla pengar när han ändå sitter där han sitter ? Hans blivande fru lär ju gifta sig med honom pga pengarna. Om han dör sen så får hon ju allt iallafall lixom, ingen dåligt smart brud det inte :P De hade ju i och för sig sex. Usch... Nog om det. Börjar tappa konceptet :P

Från det ena till det andra så fungerar min spisfläkt! Har den gjort sedan i måndags. Var på tiden! Jag ringde dem förra veckan och då sa de att allas var trasiga, i hela huset. Det var nämligen som så att något kretskort hade gått sönder och ett sådant fanns inte här i Karlstad, så därför tog det tid att fixa det eftersom de fick lov att skicka efter ett. Men nu är det bättre fart på fläkten vill jag lova! :) Jag gjorde ju till och med rent filtret där uppi. Fan vad äckligt det var! Full i fett... blä!

Skoldagen har vart både rolig och seg... Var rätt kul i början att lära sig olika sånger. Men mot slutet blev det rätt drygt måste jag säga! Efter det hade vi tid med basgruppen. Har planerat lite inför de två kommande arbetsuppgifterna, och även bestämt vilken arbetsmodell/arbetssätt (typ Montessori, Waldorf, Reggio Emilia osv) vi ska ha redovisning om som slutexamination. Våra grupp har valt Bifrost. Vi har en timme/grupp till förfogande så ni kan ju tänka er hur mycket vi förväntas ha att komma med :P När den här delkursen är slut är vi iallafall i början av december. Känns bra! Längtar till jul :) Mysigt! Då kommer jag och Marcus äntligen kunna ses i mer än två-tre dagar. Lyx :D
Nu ska jag nog vila lite.. har sovit urdåligt i natt! Ska laga förvälld grönsakssoppa sedan :) Har alla ingredienser hemma här så passar fin fint!  Höres .

Nyfiken!

Det är ju ändå en hel del (tycker jag? :P) som läser min blogg! Så därför undrar jag vilka ni är! :) Så ni kan väl skriva ner era namn, blogg om ni har. Bara för trevlighetens skull :) om ni har nog med kurage vill säga ;) Ni är kanske är riktigt hemska stalkers! Haha :D Nej då. Men bara undrar lixom :) Om det bara är folk man känner, eller kanske någon okänd och rolig prick ? :) Write it down please ;)

Min Curr är på bättringsvägen. Konstigt nog har inte veterinärerna hittat något, inte på röntgen idag heller. De tror dock på en förgiftning av något slag. Cizen föreslog då att han kanske fått i sig en svamp (smart där!), vilket inte skulle vara helt omöjligt eftersom min prins är väldigt glupsk av sig (som matte där med, man blir som man umgås :P) och kan mycket väl tagit sig frihen att ta ett litet smakprv, på t.ex. en flugsvamp som är rätt likt ett äpple om man tänker efter (helst för en häst som relaterar allt till mat). Såå ja. Mamma har ju faktiskt hittat en sådan svamp i hagen, så som sagt så är det mycket möjligt att han fått i sig en bit, eller en ganska stor bit. Vem tusan vet lixom? Vi människor kan ju dö om vi får i oss fel storts svamp, så inte undra på att en häst kan bli skapligt påverkad. Stackars Curr!

Nu ska er J sova. Hon ska nämligen besöka skolan i morgon, och lära ut en sång :) "Det gäller dig" heter den, en riktig slagdänga om jag får säga det själv! Med rörelser till och allt. Dessutom går den utmärkt att sjunga i kano ;) Det ni, slå det om ni kan ;)



Natti natt / J

Storkok

Har gjort massa köttfärssås nu när jag kom hem från träningen. Eller ja, massa och massa. Blir massa för en person :D Räcker iallafall till tre måltider. Bra det :) Ska ta med matlåda till skolan i morgon, eftersom vi ska sitta kvar med basgruppen (som det så fint kallas :P) och förbereda för redovisningen på fredag, och även planera lite inför nästa. Mycket nu :S Och om två veckor är det dags för 4 veckors praktik. Vet inte om jag ser fram emot det direkt... Kommer bli hur jobbigt som helst med att få ihop det med alla praktikuppgifter. Tyckte man det var svårt ibland med uppgifterna på BF, så är inte det här i närheten. Känns att man börjat andra året nu, ingen "lek" längre :O
Apropå lek så måste jag hitta tag i en till i morgon. Blir nog bra :P nu ska jag glo på de desprata hemmafruarna! Ciaoo!

Husfest?

Det ska tydligen vara husfest här den 1a november. Vi som är hemma den helgen :/ Typiskt! Att det aldrig ska passa :D Det hade ju vart perfekt att få anledning till att prata med folk som bor här! Men icke. Får hoppas på någon mer i framtiden, och att det passar bättre då!

Från det ena till det andra så kom vi nyss hem från stan. Blev att kolla i lite affärer men inget köpt idag för varken mig, Evelina och Cissi. Evelina skulle i och för sig in på Åhléns innan hon åkte hem så kan ju hända att hon köpte något där, men det får ni läsa om i hennes blogg :P Avslutade med en ficka på Café Royal. Om ett tag tar jag och Cizen bussen upp till träningen. Ska bli roligt ! :) Lite lugnare pass idag, iallafall om man jämför med Powerstep;en. Men det är ju en klass för sig :P Svettband hittade vi, men köpte inget för vi skulle ta en sväng förbi Stadium på vägen hem, men det hoppade vi över för den där mocha-chocolate-latten satte verkligen fart på kissblåsan :D Haha! Och snart ska den tränas bort ;)

Höres! /J

Välkommen tisdag!

Känner av lite träningsvärk idag, helst upptill vid nacken och så. Inte så konstigt i och för sig :P
Har bäddat, ätit lite frukost och nu sitter jag här. Jag vaknade precis i tid till Days, så tittade på det först. Nu funderar jag över hur jag ska lägga upp dagen! Vid 12.45 ungefär kommer E fram, så då ska jag vara på plats nere på stan. Hade behövt dammsuga och vattna blommorna ser jag nu... Hade även behövt sätta mig in i en bok som vi ska använda i morgon. Har nästan glömt bort det! Damn.Curry har fått tid i Rättvik idag vid 14.30-15.00, bättre att åka dit än ända till Borlänge. Lite skillnad i både tid och pengar. Gött! Blir att man ska vara nervös vid den tiden då... usch! Aja... ska väl sätta fart!

See ya!

Headache

Fy vilken huvudvärk jag har! Den har kommit och gått precis hela dagen.. precis som tankarna idag som rest mycket hem till Orsa. Min älskade ponny är sjuk :( Han har gått konstigt med korta steg och benen har vart jämntjocka sedan i lördags. Det har spekulerats om det ena och det andra, och ingen veterinär verkar veta vad det är för fel på min prins :( ett tag blev jag riktigt rädd, helst idag. Eftersom bakbenen far som om han vore full, hela han "slinger" när han går. Idag började även huvudet pendla och veterinären var rädd att det kunde vara något som hade med balanssinnet att göra. Jag tänkte direkt på hur det urartade sig för våran hund Mikko den dagen han togs bort, troligen fick han en hjärnblödning och det slog sig på balansen åt honom. Jag blev livrädd och då brast det... så typiskt att det ska bli såhär, helst när man är här nere och går i skolan. Vill bara hem! Men det kom förbi en till veterinär i eftermiddag, och han kände på Currans höftben och böjde lite lätt. Det kändes inte bra sa han, och trodde att det kan vara en spricka i bäckenet :S Men det känns väldigt omöjligt eftersom Louise till och med satte på honom i lördags, och han reagerade inte över det. Och det tycker jag han borde om han hade haft en spricka eller något liknande. Det kan dock stämma att han fått sig en smäll av något slag, för han hade ramlat i hagen i fredags. Min klumpiga lilla älskling! <3 Precis som matte :P Jag hoppas att det "bara" är något litet som blivit, typ en nerv som ligger i kläm eller att han sträckt sig ordentligt... Mår även dåligt över att det blir så mycket pengar för mamma att betala. Bara att ta blodprov kostade 1700 spänn :S och nu har de ju hunnit göra mer och i morgon ska de på röntgen i Borlänge.. Men mamma hade ringt och hört vad försäkringen täcker, och det var en självrisk på typ 2 800, och sedan skulle försäkringen täcka resten. Kändes ju bra i allt elände! Att det "bara" blev 2 800.. suck. Det ska då alltid vara något! Och inte kan jag bidra med pengar heller, som knappt har det så det går runt för mig. Tur att den där dyra försäkringen gör någon nytta nu då. Vi som höjde försäkringen förra året, han är ju värd sina pengar min lilla juvel där hemma!

Till något helt annat. Skoldagen har vart, dryg. Tänk att EN person verkligen kan fullkomligt tråka sönder ett ämne som säkert är intressant egentligen. Fy fan! Tur att vi bara ska ha henne en gång till i den här delkursen. Usch, hon var hemsk! Vet inte hur många gånger hon sa: "Jag tänker såhär...", eller: "...tänker jag."  Hon började så gott som varje mening, eller avslutade den med de här orden. Kände mig "hjärntvättad" när jag gick hem :P Nej fy. Det var en utav de sämre lektionerna/föreläsningarna på Karlstads universitet!
Träningen gick jättebra! Dygt som satan. Svetten droppade verkligen ner för näsan, och det kändes så bra! Powerstep Plus stod alltså på schemat, hela 90 min. Satt fint det :P Skönt att ta slut på sig fullkomligt. Tänkte jag skulle inhandla ett svettband i morgon, bara så ni vet :P Skulle även behövt fler träningströjor/linnen. Men ja, ett senare problem :P Ska ju ner på stan en vända i morgon med, ska guida Evelina här i stan ! :D Haha. Blir bra det! Sedan träning vid 17.15 då... Puls-styrka. Med favvo-Linda :) nu har jag skrivit massa. Ska borsta nu och krypa ner och invänta min prins som är på hockeyträning. På fredag, då får vi äntligen ses igen!

Godnatt på er .


Se till att bli frisk nu min lilla tokponny. Matte blir så orolig ända här nere
i Värmland... Saknar att pussa på den där obeskrivligt mjuka mulen! (L)
Snart kommer jag hem!

Söndag

Den här söndagen har vart/är så himla "söndagig". Man är seg som aldrig förr och har lust att krypa ner i sängen hela tiden :P Kan ju dock bero på de få timmarnas sömn jag fått inatt, men ändå :D haha! Sov en skvätt mellan 16.30 och 17.30 iallafall och bara för det kan jag väl inte somna i tid ikväll. Men känner mig trött i ögnonen så det är kanske inte så omöjligt ändå! Regnar gör det också. Och jäklar vad det stormade igår när vi skulle hem! Sedan började det antagligen att regna för vaknade av ett rejält oväder på morgonsidan! Trodde jag skulle blåsa bort :P Huuua! Scary...
Kvällen då! Den var mycket trevlig :) God mat, gott dricka, bra sällskap, bra musik och ett stort dansgolv som var proppat :) Låter helt OK i mina öron ;) Det härliga var ju att man kunde välja dansgolv med den musik man gillar bäst. Vi hamnade på det stora iallafall :) Sedan är det ju en sak man tydligen inte kommer ifrån vart man än er. Det här "lilla folkslaget" som bara tar för sig och tror att det är charmigt eller något? Inte enligt mig iallafall! Skärpning! Jag och Cissi hittade på ett tecken som vi gjorde när någon närmade sig bakaifrån :P Väldigt effektivt må jag säga! 
På vägen hem gick vi hand i hand och planerade hur vi skulle göra ifall vi blev stoppade av någon mysko människa :P Som tur var blev vi inte det utan vi kom hem utan problem. Drygt att gå i alla trappor, men va fan :P Hissen fungerar idag iallafall. Trodde jag inte ;)

Nu ikväll har vi ätit upp rester från igår, och tittat på Gossip girl. Så glad att det börjat igen :) Har kokat ris till matlådan i morgon. Vi fick ju så himla mycket kinamat i fredags så det har räckt till middag i fredags, lunch igår och det sista får gå till lunch i morgon! Onödigt och vädligt dumt att kasta anser jag :) Nu ska jag prata färdigt med min prins i Solna, och sedan får det bli säng för min del också. Natti på er!

I´m back

Nu kom jag hem från min heldag i hästvärlden :P Kan dra det hela lite kort. Den första vi tittade på var inget av intresse. Men däremot den andra, som bodde i Grums, var något som föll famliy Lovén i smaken. Så nu blir det till att åka hem till Dalarna och fundera.

Trött är jag..huuu! Ska diska och sedan tror jag att jag ska lägga mig och blunda ett  tag. Så kan jag berätta lite om våra bravader från igår lite senare :P Måste samla mig lite tror jag, och tänka efter en aning :D Minnet av kvällen och detaljer brukar komma i efterhand jämt när man vart ut tycker jag. Hörs senare !

Home :)

Hemma efter en alldeles förträfflig kväll! :P Ursäkta ifall det blir fel med stavning osv. Haha. Vi passade på att sticka precis innan kl 2, för då antar jag att det blir en fet jävla kö till garderoberna :O Vilken skillnad det var att gå ut på Nöjes mot typ Wasa och Arena. Mycket småfolk där :P Annat att gå ut där man är garanterad folk som är minst tjugo. Riktigt bra musik var det också :) Och goda drinkar! Fick en med Baileys, mjölk och någe mer, smakade mint också. Var någon special :) Mumma! Nu pratar jag med M och ska sova strax... ska ju upp i morn vid typ 9 för jag ska ju med några hemifrån och kolla på häst på KRK (Karlstad Ridklubb). Blir nog bra ska ni se :P Haha :P Har massa disk att ta reda på också... men det tar vi i morgon någon gång...Skönt att ha nära hem! Tar inte ens 5 min. att gå hem! Det är så det ska vara :) And here are some pictures! Enjoy :D


Mrs. Valross ? :D Haha yes!

Skåååååååål! Och godnatt :P

Stjärnor på is

Nu har vi ätit och låter tacosen sjunka lite innan det är dags för efterrätt ;) Dulce de leche glass har vi köpit oss!
Vi kollar på Stjärnor på is. Hejar på Josefine Crafoord! Hon är så himla frään :) Hon får inte åka ut tikväll! Då blir vi ledsna här i soffan. Snart ska vi släppa loss till Leroy här ;) Komma in i riktigt partystämning! Han kan han, den där Leroy :D Det är party på andra sidan hissen här i korridoren också. På tal om hissen så är den trasig. Det står en lapp på varje våning "Ett ögonblick, problemet ska snart vara löst". My ass :O Blir att traska i trapporna i natt. TREVLIGT! Aja, nu är Josefine! Hej på er!


Excited!

Försökte sovia lite här nyssens, men gick inte så bra när jag väl kom ner under filten. Är alldeles för uppspelt inför ikväll :D Ska bli riktigt trevligt! Lär väl ska börja göra iordning sig snart här. För vi ska ju hinna få klart någon mat här också Tacos! :) Tar ju inte lång tid iallafall! Kvällen ska vi som sagt börja här hos moí med mat och diverse dryck ;) Sedan någon gång strax innan kl 23 ska vi dra oss bort på Arena och börja kvällen där. Fick nämligen några lappar när vi satt och fikade här om dagen, och på dem stod det om en modevisning som Carlings ska ha på Arena. Med give aways överraskningar ;) Me like! Så det blir stopp nr. 1 ikväll :) Efter det hade vi tänkt trava vidare mot Nöjes! http://nojesfabriken.se/ Premiär för oss :) Hoppas man träffar på någon som man känner ikväll :) Alltid lika roligt! Till kvällens lilla "problem": Vad ska man ha på sig ? :P Alltid  ett sorts dilemma tycker jag. Får titta efter sedan :) nu ska jag stänga mitt fönster innan det blir för kallt här inne.

See ya laaater ;) / J

Härliga liv!

Egentligar har man det rätt bra ändå. Om man tänker efter lite de dagar man klagar som mest :P Jag menar, har min Marcus som jag älskar obeskrivligt mycket. Världens mest underbara familj som alltid finns där. Två underbara hästar som gör livet mycket roligare att leva, ett stall på gården som pappa min byggt som alltid kommer finnas där för mitt härliga intresse, som ligger så nära hjärtat mitt <3. Har kommit in på en utbildning som jag inte ångrar ett ögonblick att jag hoppade på. Trivs som fisken i vattnet här i Karlstad och lägenheten är perfekt! Kommer gråta floder den dagen det är dags att plocka ihop här och flytta :'( Men kommer även vara världens lyckligaste, för då drar flyttlasset vidare till min prins i Solna!
Har hittat en underbar och fin kompis i min kära Cecilia :) Var längesen jag kände att jag hade en bästis! Senast på högstadiet när jag umgicks med mina godingar Nina och Sophie :) Saknar er! <3 Så härligt att man hittat en vän man kan lita på och som man har så mycket gemensamt med :) Att vi inte fattat det först nu Cizen :D Vi gick för i samma klass på gymnasiet också för tusan! Haha! Neej, livet är inte så pjåkigt ändå.

Träningen gick bra. Tog ett tag innan man vaknade :D Segt sådär på en lördag förmiddag. Efter det for vi hem, duschade och åt lite kinamat som blev kvar från igår :) Gooott! Fick med så mycket så det kommer räcka till ännu en måltid :D Bra med massa mat! Valuta för pengarna kallar jag det ;)
Sedan gick vi ut en vända på stan. Fikade kanelbulle och jag drack en Mocha chocolate Latte. Mumsigt :) Det är ju kanelbullensdag och det måste ju firas :P Vi kunde få unna oss lite godsaker idag sa Axel på passet, för vi hade jobbat på så bra :) Träffade en annan instruktör som vi har på Puls-passen, Linda, på Systemet igår. Hon jobbar tydligen där också. Pinsamt att träffa på henne där! Haha. Det blir att man börjar förklara sig direkt :D Fast möter henne hellre där än typ på Mc. Donald´s :P Nu tänkte jag hinna blunda en stund. Så man orkar ikväll, och upp i morgon. Ska ju och prova häst som sagt. Höres seenare :)

En ny cider, som vi provsmakade igår. Helt ok! Snygg utsida om inte annat :D ASläcker!

Body pump

God morgon lördag! Nu bär det av upp mot universitetet igen :) Body pump står på schemat idag. 10.15 till 11.30. Såå hörs väl efter det då ? :P Tuddiluttan ;)

Dagen

Denna saftiga fredag har varit väldigt rolig, och inte minst sagt givande! Uddholmsövningar på förmiddagen och AKK (alternativ kompletterande kommunikation) på eftermiddagen. På förmiddagen körde vi på utan rast, vi hade ju så kul :D Så lunchen blev lång, typ två timmar. Gjorde inte så mycket, eftersom man hade trevligt sällskap. Mycket skratt :P Sedan var det dags för AKK (som vi sedan ska ha examination i). Vi fick lära oss grunderna och nya tecken. Efter det fick vi olika sånger utdelade till oss, och min grupp fick "Vart bor du lilla råtta". Såklart skulle vi framföra den med tecken samtidigt som vi sjöng :P Det här var riktigt roligt! Mycket som trillade på plats. Sedan kan man ju undra hur länge det sitter :P Gäller att hålla igång sådant där. Fick iallafall massa kopior med alfabetet, grunder och sången osv. :) Nöjd med dagen! Dagar som dessa får en verkligen att komma närmre fler i klassen! Alltid roligt med nya kompisar :) Det är nog många som tror att jag och Cissi inte vill ha fler kompisar, eftersom vi blivit så tighta! Men så är det absolut inte :P Det blev ju så i början att man höll hårt i varandra när det var så himla mycket nytt. Ny stad, bo själv, ny stoor skola, massa nya ansikten osv. Klart man blir lite skrajsen :D Men bara så ni vet är vi öppna för nya bekantskapskretser ;)
Vi umgicks ju med Marica och Vickan förut, men nu har Ika slutat och Vickan går en annan inriktning så man ses ju knappt! Gör man det har man tur i den där stora skolan... Blir då att man glider isär, tyvärr. Men träffade henne i måndags? och då berättade hon att hon och Ika tänkte ha en liten fest för det "gamla gänget". Och det vore verkligen roligt! :) Vi kommer ju spendera många helger här nere nu framöver. Så lite helgaktiviteter tackar man inte nej till ;P

Nu funderar vi på vad vi ska äta för något idag. Tacos i morgon iallafall, vilket är självklart när vi ska ut :D Har blivit våran partajmat! Handla ska vi göra också... behöver lite mjök och sådant bl.a. Nu örker jag inte skriva här någe mer, hörs kanske sen :P Förresten så funderar jag också på att skaffa lösenordsskyddad blogg. För det är så "många" som läser min blogg fastän de inte tål att ta del av mitt liv. Fattar egentligen inte vad det är som är så "stötande". Men mår man dåligt själv så är det väl inte lätt antar jag. Avundsjuka you know :P (Ett tips, ta reda på fakta innan den stora käften öppnas tack!) Och man måste ju alltid ha en syndabock för sådant såå... Jag tänker hjälpa till med det så slipps det läsas här :) Ska hitta på något bra lösen osv bara ;)


Ha´t så bra så länge ;) Puss&kram, J!

Sista

inlägget för idag. Sitter och nöter in sången som min grupp ska lära ut nästa vecka onsdag :P Hur ska det gå egentligen ? Hoppas klassen är lättlärd :D Haha!

Stepen gick suuuper! Blev riktigt svettig idag, tror jag aldrig vart så svettig någon gång i mitt liv :D Har jag det så var iallafall väldigt längesen. Det bokstavligt talat rann! Så nu vet ni det ;P Därför har jag också kunnat unna mig kvällsfika ;) Fick iallafall lov att stoppa i mig något, efter en sådan där förbrännings-75-minutare :P Good work av mig och Cizen idag :) I morgon får vi en dags vila. På lördag blir det ett styrke pass kl.10.15 med Axel. Brukar också kunna bli rätt svettigt, inte lika eftersom vi jobbar rätt mycket med skivstänger då. Läste Cosmo om några övningar man kunde göra om man vela få en JLo rumpa en snygg rumpa), och vi gör så gott som alla de där övningarna på våra pass. Så nu blir min rump ännu snyggare ;P Moahahahaa! *blink blink*

Lyssnar på lite party låtar :) Peppar lite inför lördag ;) Det verkar som att det här är en torsdag då många ska ut. Var några kassar som klirrade i hissen idag. Var några som stod här ute och drack vin och rökte när vi kom från träningen. Vad duktig man kände sig då :D Det här schemat retar verkligen upp mig. Lediga (inläsning) två ggr/vecka och så kan man inte gå ut på torsdagen (studenttorsdag=gratis in och billigt dricka) för att man ska upp till en lååång och saftig fredag. Visst, gå ut kan man väl om man vill. Men inget jag väljer :P Det är inte värt det. Huuua!
Nu ringer väl min honey snart, han har vart på fotbollsträning idag. Han kämpar på bra med träningen han med :) Saknar honom såå.. :( Borsta! Godnatt .


Skulle göra vad som helst
för att få vara hos dig nu M...

Fika med Cizz :)

Det kan gå vilt till på stan vissa dagar. Och idag var det en sådan dag :P Vi började med att fika i Duvanhuset. En kula Dulce de leche och en muffins ;) Gott! Vi kikade in en vända på KICKS. Där hittade vi en parfym som lyckade mycket. För gott kanske Cizen? :D Haha! För sedan bar det av till Hemköp och ja, där brast allt tror jag :P Vi såg ett par tanter där inne som mycket väl skulle kunna vara oss om ett visst antal år, haha! De sprang och kollade på alla erbjudanden precis som vi brukar göra :P Det var rätt komiskt faktiskt! När det väl skulle betalas så var kön lång, med efter ett tag så kom det en till kassörska och det blev en viss kapplöpning till den kassan! Cissi höll på att springa ner en stackars kille haha! Fattade egentligen inte varför han hade så bråttom, för han skule inte ens ha något! Ja jag säger då det :P vilken dag. Tror vi var övertrötta eller något, allt var asflummigt, har skrattat åt allt idag tror jag! Tom i hissen hade jag fullt upp med att hålla mig för garv, och när man inte får skratta blir allt så mycket värre :D Stackars pöjkarna, trodde väl att vi skrattade åt dem!Undra hur fortsättningen av dagen kommer gå, och på träningen ? :D Haha. Vi får samla ihop oss !

Nu har jag ätit mat. Wokade grönsaker med kassler och ris, + lite majs till det :) Mycket gott! Helst med lite Sweet chili sås till ;) Mumma! Lär ju kolla upp hur bussen går såhär dags på dygnet, går ju inte lika ofta nu som mitt på dagen. Hääddå!

Torsdagen den 2/10

Idag fyller de år :D Min små rumpnissar! Hurra hurra hurra hurra! Jag var iallafall först med gratulationerna ;) Strax efter tolv inatt solade jag iväg två mess!

Renée 20 år :)


Joel 15 år :)

Idag är det inläsning. Vilket betyder att man inte behöver vara på skolan :P Just nu håller jag och Cissi på med tvätt. Ska gå ner och hämta det sista innan kl blir 13. Var mest träningskläder som skulle tvättas, massa strumpor och linnen :P Efter Days ska vi gå ner på stan. Handla lite grejer. Jag behöver bl.a. en sådan där stor tändare :P Måste ju kunna tända ljus såhär i höstmörkret och min har tagit slut så det får bli en sväng på Clas Ohlsson. Bra gejer där :)
Sen träning ikväll. 19.15-20.30. Rätt skönt med det ibland också. Blir så  mitt i allt med kl 17 tycker jag. Går ju när man är ledig, men är så svårt att lägga upp det där med mat :P får bli sen lunch och sen middag eller något... Man blir ju så hungrig när man har tränat, och ska man bygga muskler osv. så behöver kroppen något att ta av :) Mat är viktigt!

Igår vann för en gångs skull den som jag hejade på i Top model! Whitney :) Var även första gången en "mullig" modell vann vilket jag tycker är roligt! Egentligen är hon inte så mullig, utan det är alla andra deltagare som är som tändstickor :P



Såhär ska modellbilder se ut, inga amatörbilder här inte ! ;)

Ska man göra nu då? Dammsuga lite kanske. I morgon kommer det iallafall inte finnas lust/tid till det. Går till kl 16 i morgon :/ Usch. Varför ? Såhär kommer det vara många fredagar framöver nu. Alldeles för länge! Vi kan väl åtminstone få andra dagar efter jul ? Please. (a)





Oktober

Då var första dagen i oktober, 2008 snart avklarad också! :) I morgon fyller två väldigt viktiga och värdefulla personer i mitt liv år :D Brorsan blir 15 år, och kusin Reneé 20 år ;) Synd att jag inte kan åka hem den här helgen... missar två kalas :( Tycker sådant är så trevligt, massa glada människor och gott att äta :)
Aerobicen gick väl si sådär, precis som väntat alltså :P Blev så irriterad. Hatar när jag inte kan grejer :D Dålig förlorare, ja jag erkänner ! Vissa steg gick väl bra, men sedan när man ska sätta ihop allt slog jag knut på mig själv :D När vi skulle ställa oss i slutposen på slutet tänkte jag att jag skulle vända mig om och dra ner byxorna, haha! Hade suttit fint det :D Nej men usch.. på´t igen! Någon gång :)
I morgon är det tvätt som står först på schemat. Kl. 10-13! Måste även läsa.. men känns inte sådär himla lockande precis! Huuua! Träning på kvällen iallafall. Ser redan fram emot det, powerstep :) Me like!

Saknar min Marcus. Min tok :) Nu är det väldigt kritiskt :P Blir så när man precis setts tycker jag... Och när man saknar varandra blir det extra gnabbigt. Undra varför det är så? Nu känns allt himla bra förövrigt. Förutom att det suger getpung att man ses så sällan... Man hinner i och för sig inte nöta ut varandra som det kan bli för vissa :P Det finns då fördelar och nackdelar med allt ta mig sjuttsingen :)

Såå himla löjligt! Dags att växa upp kanske ? :P Lycka till säger jag .


Depp/pepp?

Känner mig inte på topp idag, inte alls. Känner mig allmänt grinig, sur eller något. Läsa borde jag göra, men det har jag definitivt ingen lust till! Tur att det är inläsningsdag i morgon. Kan behövas tider som dessa... Det är ungefär som att, ju mer det blir att läsa och göra när det gäller t.ex. skolan ju mer blockerad blir jag och får inget gjort. Blir näst intill vrång på någe vis! Eller ja, mitt huvud blir vrångt.  Suck, suck, suck... Ni blir nog lika "peppade" som jag är när ni läser det här :P Men känner verkligen bläääää idag!

Längtar till helgen! Då ska jag och fröken C ha kompismys! <3 Äta massa god mat, baka, köpa godis på Casablanca, shoppa på glasbanken och troligtvis ska vi förbi Nöjes och glo lite :) Med tanke på Nöjes så har jag hört på ryktesvägar att en viss Håkan ska dit på spelning i slutet på oktober. Inte för att jag ska gå på det, men ändå :P
Träning om ungefär en timme då, aerobic-styrka. Kan bli rätt intressant :P Har aldrig vart på det förut. Tur att man kan lite grundgrejer nu iallafall. Träningsvärk har jag idag, en aning i benen och i axel -och bröstpartiet såklart. Dessa armhävningar! Nu ska jag vila mig lite, är jag värd tycker jag :) Mitt huvud går på högvarv just nu...

Skitkorv!

Min fläkt är trasig! Så nu kan man itne steka grejer heller, för då luktar det verkligen överallt här inne! Fick lov att öppna fönstren nu när jag stekt pannkaka. Vart ska man ringa då ? Suck. Att det alltid ska vara något! Hade vart bra om det hade blivit fixat innan helgen! Nu är det kallt här inne, men vad ska man göra när det luktar pannkaksos här inne ?! Damn.

RSS 2.0