måndag i K-town

Dagarna bara flyger förbi, faktiskt! Måndagen är redan till ända, tisdag i morgon. vilket innebär skoldag mellan 8.15 och 12. Idag fick vi klar våra problemlösning och poster där vi redovisade vårat svar. Det skulle ha vart klart till på fredag, så det är gött att vara klar i tid för en gångs skull! 
Idag har jag gjort stan, väldigt snabbt dock. Såg mycket jag vela ha... De hade tex massa fina toppar på Bik Bok för endast 99 kr. Får bli en ordentlig sväng på stan någon dag, i morgon kanske :) Men varför jag hetsade omkring idag var pga mitt lilla "jackproblem". HUR kan man glömma att ta med sig jacka ?! Aja. Nu är jag ännu en jacka rikare iallafall. Är rätt nöjd med den ändå :) Kommer nog att komma till användning ska ni se!
På eftermiddagen bar det av ut till Hammarö. Ridning på schemat idag, kommer nog se ut så på måndagarna framöver skulle jag tro. Ska ut någon mer dag den här veckan också! Inte klart vilken än bara :)
Men i morgon blir det en "Johanna-dag", kan jag behöva. Bara ta det lugnt... Kanske förbi Freesun och sola lite också. Kan ju vara kul att behålla det lilla av färgen som är kvar ett tag till iallafall!

Nu blev jag himla trött. Tror jag håller på att bli sjuk också... förbannat. Vill inte det :( Nää, borsta tänder och hopp i säng. Eller hur I-M ? ;D Natti natt.

Nöter denna rätt duktigt för tillfället. Den är ju bara sååå Turkland ;P

 

P&K/ little J


från dalkulla...

till värmlänning på en si sådär 2-3 timmar! Nu rullar Sagan om konungens återkomst på 3 an, älskar Sagan om ringen-filmerna! Vet inte hur många gånger jag sett dem alla tre, tappat räkningen :) Men ikväll kan jag inte se färdigt denna. För det första borde jag lägga mig i sängen redan nu och läsa. Fattar inte varför vi ska behöva läsa så mycket... Har massa kompendier att köpa också. Bittert... Men det är bara att bita i det sura äpplet. Vi går ju ändå i det nybyggda "snille-huset" nu. Så man lär väl få ligga i för att iallafall försöka leva upp till smarthuvudena som pluggar där :P Om jag ska vara helt ärlig så kände jag mig mer hemma i den Estetisk-filosofiska fakultetsavdelningen. Men nu, bara över en sommar sådär, har jag förvandlats (?) till en matteelev. Kör hårt J...
Det ska bli intressant att se vad veckan bjuder på. Har iallafall tvättid inplanerad :P ska till stallet på torsdag och kolla när Curry tränar. Hade väl tänkt åka med ut någon mer dag också. Måste hålla ordning på dem där ute på Ö:a (Hammarö)... Det är 99.9 % säkert att helgen kommer spenderas här.

Nicke var på hundkurs idag, och det gick faktiskt bra! Mattes lilla gos :) På tisdag fyller han 9 månader. Det är sjukt vad fort tiden går! Och på onsdag blir Tösa-biten 29 år. Det är bra otroligt! Men är får hon inte kasta in handduken, vet inte hur jag skulle klara det. Min älskade Tösen... Den dagen, usch! Nej inte tänka så!
Nu ska jag nog ta och borsta tänderna. Är mätt och go i magen, pizzabiten och en kopp te satt fint :) Tro om man ska dra igång träningen den här veckan ? Vore ju en idé. Hörs!

P&K/ little J

Djursdala, Småland -09 :)


Kärlek & livet

Som ni kanske märkt har jag inte skrivit något om mitt sk. "kärleksliv". Det är rätt rörigt, och har så varit ett bra tag. Med lugnare tillstånd då och då såklart. Har bestämt mig för att inte dela med mig av det här hur som, för det är så rörigt så varken jag eller ni skulle hänga med ändå :P Så vi hoppar det här i bloggen. Det räcker att mina närmsta vet :)




memories


Saturday

God dagens! Håller på att ladda upp bilder från Turkland på fejjan, men det går ju så sjukt segt! Dåligt tålamod är vad jag har. Jag som trodde jag hade bra tålamod ? Kan ha blivit sämre på senare tid...
Idag har jag vart på marknad, var någon slags "gammeldags" marknad nere på byn idag. Nytt för i år tydligen. Nicke var med, vilket visade sig inte vara någon större hit! Han är skvatt galen den hunden, far omkring hit och dit. Tror det börjar bli dags att kastrera honom, då kanske han lugnar sig en smula...
Ridit har jag gjort idag. Det är så himla skönt att få vara i stallet! Helst dagar som den här, har inte haft någon bra dag idag... Eller har väl inte, rättare sagt. Tänkte dränka mina tankar i böckernas värld efter maten. Hoppas jag kan koncentrera mig bara :S Vi har ju så sjukt mycket att läsa... måste ta tag i det där. Annars hamnar man ju efter direkt. Suck! Det lutar verkligen åt att det får bli en "K-town-helg" nästa helg.

I morgon ska jag till stallet en snabbis. På eftermiddagen ska min kära kusin få ta sig an min kaluffs! Himla gött ska det bli att få håret igenomklippt! Var ju ett tag sedan nu... funderar på att behålla längden. Får bli en lång page ett tag framöver :) är skönt att kunna sätta upp håret ibland, vilket är svårt när jag är nyklippt. Så ja, det får bli lite längd på håret nu när det går mot höst :) på våren/sommaren är det skönt med lite kortare.
Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det ska bli väldigt skönt med höst! Få sätta på sig massa mysiga kläder, tända ljus och dricka massa te på kvällarna. "Mysiga hemma kvällar framför tv:n och en bra film" får bli mitt tema i höst :P Det lät himla gött faktiskt!

Nu kom maten! Höres. P&K/ little J



fredag i Dalarna

Min fredag började en aningens aning tidigare än planerat. Kissblåsan var av någon anledning överfull, så det var bara att masa sig ner för trappen. Med en halvtimme tillgodo innan klockan skulle ringa så tyckte jag att det var likaså bra att struna i att gå och lägga sig igen. Pratade lite strunt med mamsen innan hon gick och la sig (en nattarbetande kvinna), gick ut till Tösen och åt sedan frukost. Vid 11-tiden gick jag och Nicke upp till ridskolan, har ju hand om Toppen den här helgen så mockning och mat-på-fyllning stod på schemat. Han får vila idag... Nicke skötte sig fin fint  som stallhund :)
Annars har jag vart hos mormor och fikat, efterlängtat! :) Det är så skönt att få komma hem och bara få vara! Var ett tag sedan jag umgicks med min familj, så jag tänker ta tillvara på den tiden den här helgen! Funderar på att stanna i K-town nästa helg, det är så skönt att få vara där och få tid för sig själv och tankarna. Har haft dåligt med sådan tid i sommar, egen-tid är bra skit! Man behöver det har jag kommit fram till.  
Har även vart ner på banken, hälsat på Marcus och köpt skor :) Svarta tygskor, ska ju tydligen vara svart på fötterna i höst ;P  Fin modell på dem hur som. Lite högre i skaftet, typ som Converse-skor.
Nu är jag hemma, inväntar mat! Det blir fläskfilé med en asgod sås (champinjoner i) till och klyftpotatis. Älskar champinjoner, det passar banne mig till allt :)

Första skolveckan har vart helt ok. Supernöjd med studiegruppen :) Lärarna verkar ju också bra. Trodde vi skulle få ena riktiga tråkmånsar nu när vi ska plugga matte, men ack så fel jag hade :) Nu håller jag tummen så hårt, så den blir blå, för att jag ska klara den här kursen i höst. Det känns att man börjat 3e året på universitetet nu vill jag lova... Pust! Blir helt slut i huvude bara jag läser vad det är vi ska läsa. Aja, det löser sig nog. Det gör väl allt i slutändan ?!
Vet att jag lovat lite bilder från Turkland, så ni får väl ett par nu då :)







Kommer fler en annan dag :)

P&K/ little J

I´m back

Har haft ett "långt" uppehåll med bloggskrivandet. Men nu är jag tillbaka, hade jag tänkt :P Ska väl lägga upp lite bilder från de senaste sommaräventyren. Kommer inom de närmsta dagarna! Skolan går bra hittils iallafall, känns bra :)
Nu ska jag duscha och sedan blir det sängen. Hörs mer i morgon :) Ha´t så bra så länge!

P&K/ little J


en liten smakbit ;)

sjukis

Såå himla typiskt, såå himla mitt "flyt"! Hes, täppt och allmänt (mer än vanligt) virrig. Usch, idag skulle jag inte ha visat mig på jobbet. Glömde sätta på kaffe och sullade på. I morgon fick jag ledigt iallafall, så jag kan vila upp mig inför semestern ;P På natten till lördag kl 1 åker vi härifrån mot Arlanda :) Håller på att kolla taxfreen just nu. Finns en del bra "special offers" :) Något ska man väl få med sig, så är iallafall första kvällen räddad ;P Tänkte ifall vi inte hittar någon bra affär på en gång.
Vaknade i morse och var alldeles till mig i trasorna :P börjar redan stressa upp mig! Fast än känns det ändå väldigt overkligt att vi faktiskt snart är påväg! Som jag har längtat!

Hoppar över att rida idag. Lär väl ta igen mig lite... Vilket jag brukar vara dålig på. Satt här och funderade på vad jag skulle göra, ut och gå kanske ? Men sedan kom jag på att jag faktiskt är sjuk :P Jag är inte bra på att vara sjuk, gillar inte att bara ligga och slöa när jag vet andra grejer jag vill göra. Men nu måste jag ju, så jag orkar sola i en hel vecka :P

Hörs då!

p-fest

Om en timme bär det av ner mot Strandis för personalfest med Orsa Grönklitt. Tänk att hela sommarsäsongen så gott som är avklarad! Sjukt är det... Något som är ännu sjukare är att jag har jobbat hela sommaren. IGEN! Jag som inte skulle jbba så mycket i år. Blev helgjobb och en veckas jobb innan midsommar, sedan har jag jobbat ända sedan dess. 9 veckors jobb i sommar! Ger lite pengar iallafall. Det är något jag behöver, fattig student som man är :) Semester är också något jag behöver, TURKLAND. HERE I COME! På fredag natt drar vi ner till Arlanda :) Har vart i Mora och inhandlat lite smågrejer. Nu kan man faktiskt börja packa lite smått. Lika bra att börja så är chansen mindre att man glömmer något ;D

Böcker är något jag måste börja rota i också. Skola om 2 veckor :O Kreativ matematik. Är det den här hösten jag ska bli smart ? Vi kan ju hoppas :) Längtar ner till K-town nu. Mitt kära Karlstad <3 Kan tyvärr inte låta bli att oroa mig för vad den här hösten kommer att innebära. Men det känns positivt på något vis, som att det kommer bli något bra av det hela. Det hoppas jag verkligen på, för nu är jag trött på motgångar. Bring me some nerförsbacke :P
Ska man kanske börja fixa håret då ? Och vad ska man ha på sig? Det vanliga lilla problemet :P Höres!

P&K/ little J

full idag

och full i morgon! Känner av vinflarran jag och mormorn delade kan jag meddela :) Lite uppvärming för i morgon kan ju inte skada ;)  Jag är heltaggad för en kanonkväll. Har ju som sagt haft två bottenkvällar nu. Det vill vi inte vara med om igen! Så i morgon kör vi brudar! Fullt ös medvetslös! Jobbar gör jag i morgon, ska vara där strax innan 9 tänkte jag... på söndag börjar jag kl 12. Tänker inte ha bråttom dit, det är någon ny jag ska jobba med... segt det. Så i morgon måste jag och Linneá ställa iordning allt typ. Usch vad jag bara vill börja skolan nu! Orka med folk var och varannan dag. Nej! Först Turkland, sedan Karlstad och skola :) Me so happy!Nu mår jag prima. Ännu en gång kan jag förstå alkoholisterna. Allt blir så mycket lättare, för ett ögonblick. I morgon är det en ny dag, men nya problem/möjligheter? Man får se det som man vill. Jag bestämmer mig i morgon :) Ha´t så bra!

P&K/ little J


Älskar denna låt.

"en vanlig dag på jobbet"

Gubben: Har ni citronvatten ?
Jag: Nej, men vi har LOKA citron och naturell på burk. LOKA naturell på flaska, festis och annan läsk. Men om du vill kan du få ett glas med vatten?
Gubben: Jaha. Men då vill jag ha ett STORT glas med iskallt vatten, och isbitar i!
Jag: Vi har inga isbitar (börjar tappa tålamodet)
Gubben: Nähä, det var ju.. (jag har slutat lyssna)
Jag: (svarar inte)
Gubben (med ett leende) : Men då tar jag gärna ett stort glas med iskallt vatten, så är jag nöjd sedan!

Tror ni man kan bli galen på folk ?! Usch. Svenskar är fan värst! Griniga och har förmågan att klaga på det mesta. Hur kan man åka på semester med inställningen att bara leta fel på allt ? Tragiskt.


"citronvatten"

dåligt

Ja jag vet. Men har inte mycket att skriva om faktiskt :S På dagarna gör jag inget annat än jobbar, och allt annat krångel är för personligt för att ta med här. Så det hoppar vi!
Efter den här dagen är den 8 arbetsdagar kvar, och 11 dagar till jag och min bästaste Cis åker till Turkland! Jag behöver verkligen den resan. Få komma bort från allt och vila huvudet, så man kan tänka klart någon gång! Annars kommer jag definitivt inte kunna lära mig någon matte i höst :P

Senaste dagarna då! Torsdagen sög stenhårt. Svindyrt, skitväder och allmänt blä! Fredagen innebar jobb. I lördags blev det att kolla tältet i Mora, Mora festivalen. Vilket var ett väldigt dåligt betslut, den kvällen hade jag helst velat radera fullkomligt. Usch... söndagen = jobb, allmän ångest. Blä blä blä.
Idag mår jag bättre, och tur är väl det. Solen skiner lite till och med, dagen till ära! Kom hem från jobbet för en halvtimme sedan ungefär. Tänkte gå upp till ridskolan och glo lite. Det är hoppläger den här veckan. Hade också velat vara med! Men det är ju en fördel om man har en häst så man KAN vara med :O
På lördag blir det troligtvis Musik och Motorfestival för min, Cissi och Sofies del. Kan ju hoppas på att den kvällen blir bättre, har ju haft två bottennapp nu på senare tid... :/ Förövrigt så känna hela mitt liv som en bottennapp just nu...


Nä men lite partymusik på det va ?!

RSS 2.0