uppdatering

ber om ursäkt för dålig uppdatering. Men orkar bara inte skriva blogg just nu :P Mina dagar är rätt enformiga, så finns inte så mycket att tala om :) Igår var jag på yra iallafall, sista yran för året. Herregud vad snabbt den här sommaren går, nu är juli slut också. Vilket även innebär att dagarna fram till den 15e augusti blir färre och färre :) Behöver verkligen den där resan. Bästa beslutet jag tagit hittils i år iallafall! 2009 ja, undra vart det här året är påväg med mig :O det har vart rätt stormigt hittildags. Undra om jag kan stå där på nyår och tänka tillbaka på året som ett bra år, hoppas det. Jag kan behöva ett bra slut på det! Så jag kan lära mig tycka om 2009 :) när jag står där då, har jag bara ett år kvar att plugga också. Fy tusingen vad gött! Tror faktiskt jag kommer gilla 2009 i slutändan. Året med alla stora förändringar, nyttigt på ett sätt.

Ikväll då, blir det Boggberg med brudarna. Ska nog bli skoj! Har vart lite bakis, men börjar vända nu. Så snart är jag redo att korka upp igen :) Skönt att vara ledig må jag säga. Enda dagen jag är ledig den här veckan. Nu har jag kommit in i hårdkörningen, såhär mot slutet av denna "arbetssommar". Jag har jobbat precis hela sommaren, helger innan midsommar och efter midsommar drog hela karusellen igång. Nu har jag den här vekan och nästa kvar som är schemalagd, jobbar kanske några dagar v.33 också för cafét kanske är öppet då med. Kan lika gärna jobba då, åker ändå till Turkland på lördagen där sedan :) min räddning, det börjar faktiskt bli lite mycket nu. Blödde näsblod två gången i förrgår, har gjort det typ två gånger i hela mitt liv! Inget trevligt :S Tror jag ska gå och sova en litet tag, är ju så himla skönt :) I morgon blir det nog lite kämpigt att jobba, ska ju rida kl 19 också. Hang in there :) Hörs någon dag.

I used to laugh it of
I used to look the other way
I used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in the pouring rain
The more I have to change I just stay the same


- Fina låt!


En sommardag för några veckor sedan. Lyxade till det med lite rosé!



Dalarna

Äntligen hemma! Orkar inte skriva så mycket nu, får bli en bättre uppdatering i morgon eller en annan dag :) Känner att jag kommit av mig med bloggskrivandet, men även det får väl ha lite sommarlov :P Det har hur som vart väldigt trevligt och mysigt nere i Småland!
 
Natti/ Little J

Johanna-dagen

Shit, det är nästan en vecka sedan jag skrev i bloggen. Så gott som en vecka sedan jag vart inne på internet överhuvudtaget! Helgen var fullsmockad med allt vad hästar heter, han med att sola lite också. Men det var lite det... soljävel. Jobbat söndag och måndag, idag och i morgon är det sista dagen och sedan åker jag ner till Småland ett tag. Jobb på söndag igen! Idag var det nytt rekord i parken, nästan 3000 besökare. Nu börjar jag bli trött på folk, riktigt trött! I morgon kan jag stå ut, eftersom jag vet vad som väntar resten av veckan :) Ska bli så skönt att få komma iväg lite!
Borde packa. Vad ska man ha med sig tro ? Blir väl att möjligt skit som vanligt antar jag. Snart är det dags att packa väskan igen, inte lånt kvar till den 15e nu :D Nu är resan betald också. Toklängtar!!

Förresten så är det Johanna-dagen idag. Tänkte bara tala om ifall ni missat det :P Har fått en M.J-skiva, bästa <3

Johanna eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ioanna, Ἰωάννα), och en femininform av Johan och Johannes. Båda namnen härstammar ur grekiska varianter av det hebreiska namnet Jochanan som betyder 'Gud har förbarmat sig'.Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet, men kom dock med i almanackan först i mitten av 1700-talet. Det var mycket vanligt i bondesamhället på 1800-talet och hade en ny popularitetsperiod under 1980- och 1990-talet då det som högst var det fjärde vanligaste namnet bland nyfödda flickor. Det fanns 31 december 2005 totalt 69 163 personer i Sverige med förnamnet Johanna, varav 33 396 hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1151 flickor namnet, varav 376 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 21 juli (Sedan 1755)


 


Uaaah vad trött jag är. Har sovit så himla bra de senaste nätterna, kan bero på att det är så himla mycket nu. Hinner vila både kropp och själ sedan, i Turkiet t.e.x. Helst hade jag åkt nu... Har ingen vidare dag idag tror jag. Trots att det är min dag :S Vi höres!

P&K/ little J

torsdag

Då går man på två dagars ledighet. Skönt! Är så trött på folk nu. Usch! Det här har vart en rekordvecka. Kön har ringlat sig lång i tre timmar utan stopp, i typ tre dagar i rad nu. Helt sjukt! Vart kommer alla ifrån ? Man blir rätt nyfiken alltså.
Yra blev det igår för min del iallafall! Ångrar inte att jag valde det :) Hade skoj! Jag, brorsan, Marcus och Max satt här hemma ett tag innan vi for ner på byn. Det var väldigt mycket folk ute, trots Våmhusfest och dansbandsvecka i Malung! Träffade många man inte sett på ett tag, alltid lika kul :) Efter Elin slutat jobba kom hon ner på byn hon med. Kvällen avslutades med en hamburgare, kom hem runt kl 1 :) lagom tid. Det gick bra att jobba idag också. Bra supet av mig ;D Förutom den lilla incidenten med marschallen jag fick tag i... tänkte jag skulle bära den lite snyggt sådär, men det gick inget vidare. Blev full med stearin på byxor, skjorta, skor, fötter och händer. Men det gick bra, ingen större skada skedd :P


Dagen har vart jobbig. Mycket på jobbet, var tvungen att stanna längre för att städa. Någon lär ju ta på sig att sopa och skura golvet ibland också *host host*. Kom hem kl 19, vid åtta palvrade jag mig ut till Curry. Det var skönt att få ut och rida. Älskar´t :) Bara man väl kommit ut i stallet går det bra, men idag var det motigt måste jag erkänna. Det får vara så vissa dagar också :) man är ju inte mer än människa.
I morgon ska jag och Elin rida hästarna i Stackmora, på kvällssidan ska jag hjälpa Erika med Tequila. Så Curr får vila i morgon. Gäller att styra upp dessa hästdagar :) Hade tänkt få tid till att träna antingen nere på brandstationen eller på pappas jobb, men det kan jag glömma om dagarna ser ut såhär. Får ju ändå min träning genom ridningen! Svårt att tänka så, eftersom det är något man alltid gjort. Varje dag sedan man var 8 år. Ser det mer som en livsstil än ett träningspass :) Vore ingenting utan mina pollar <3
Nu ska jag duscha. Känner mig helt slut, har inte ens hunnit känna efter om jag vart bakis eller inte :P I morgon är jag som sagt ledig, hoppas på lite sol då.

P&K/ little J


Rix FM-festival -09


"turktips"

Nu är resan "preliminärt" bokad :) den 15e augusti bär det av - en vecka innan skolan drar igång. Perfekt det! Så nu undrar jag om jag har några gamla turksenärer som läser min blogg? Vi ska till Alanya, så överös mig med tips om det ena och det andra tack :)

Hur som, min dag började kl. 7.20. Åkte och red vid kl 8. Vid 12-tiden bar det ju av in till Mora för att hitta resa (vilket vi tillslut gjorde). På eftermiddagen somnade jag ute i oslen en sväng, gud så skönt! Älskar solen :) nu slipper jag iallafall ha ångest över att inte hinna med så mycket sol här hemma, för nu ska vi ju faktiskt iväg! :D
Om ett tag tänkte jag gå ut till mina hästar, borsta lite och sedan rida. Tror det får bli travbanan idag. Bra med lite galoppträning kan jag tycka :) I morgon blir det jobb. Sedan då? Våmhusfest eller Orsayra? Har inte bestämt mig än...


ny vecka

Jag har tappat kollen på dagarna fullkomligt! Har kommit fram till att det är måndag iallafall. Vilket det inte känns som! En måndag som dessutom snart är till ända. Usch, tycker allt bara rusar iväg. Nojig igen, jag vet. Nu har mer än halva 2009 gått. Vet inte vad jag tycker om året hittils... lika bra jag bestämmet mig i slutet av det. För än kan allt hända. Det är ett sådant år det här.

Jobbat idag då. Fått "nya" tröjor för veckan. Det är "Isbjörnsvecka", så vi har fått isblåa tröjor med isbjörnen "Oski" på :) skitsött. Det står även Polar World - Orsa Björnpark på. Lär ta någon bild och visa :) Det gick in ca. 2 500 pers i parken idag. Gissa om det kändes ? Jag stog inte stilla en enda gång på tå timmar. Känner mig rätt körd i kroppen nu...
I morgon bitti ska jag rida hos Ullis, sedan bär det av till Mora med Cis. I morgon gäller det, vi måste hitta oss en resa nu. Det bara måste bli av :) Hittat ett par, men snart vågar man inte vänta så mycket mer. Är bara 4 veckor kvar tills vi sitter där på planet, fy faaaan vad nice! Jag kommer gråta av lycka, tro mig! :D
Ingen ridning idag. Curr-snurr får vila :) Vad har jag mer att säga då? inte mycket... tror vi stannar där.


Jag och Jon, förra veckan :) Att åka motorcykel var en av de härligaste grejerna jag vart med om. Vilken frihetskänsla! Lär ju köpa mig en sådan någon gång i livet också :) Bli en biker girl ;)

P&K/ little J

hyllning - M.J

Så klockrent. Så snyggt. Så bra. Jag ska också börja dansa :)


helg (?)

Inte för mig iallafall. Blir jobb i morgon, söndag och måndag. Ledig tisdag, jobb ons-lör. Tycker det suger att jag aldrig får en hel helgs ledighet! Men men... orka krångla. Det är ju skitväder nu ändå, så då kan jag lika gärna jobba häcken av mig! Apropå vädret så påverkar det mig negatvit, så in i norden. Hatar det. Det här skitvädret i kombination med pms drar verkligen ner mer. Emma och Marcus flyttar indag också, mer tråkigheter :( De kommer upp en sväng i augusti iallafall.

Curr får vila idag. Regnar så mycket, och kom hem sent från jobbet + att maten inte är färdig än så det blir så sent. Men igår var vi ute i regnet iallafall! De hade lagt på mer grus på travbanan så underlaget var jättebra. Blev ett konditionspass för min tjockis :) Nu har han kommit hem till matte, inte nådigt ;) Han går ju bara och äter gräs hela dagarna nere i Karlstad. Det kan han glömma i 4 veckor nu :) ska han träna och vara i tävlingskondition kan han inte vara sådär tjock. Det sliter som bara den det. Och det vill vi ju inte :) Antingen ska hästar äta gräs och vila, eller tränas och inte äta gräs. Gräs och träning går inte ihop. För det första blir de tjocka av gräs, och för det andra väldigt trötta. Ingen bra kombination at all. Man lär ju ge häststackarn en chans att orka med på rätt vis :)
Var ut till hästarna i morse. Gav dem mat, mockade, borstade och tog ut dem. Det är så himla skönt att vara där ute och pyssla, terapi om något! Det är en av många saker jag saknar med att ha häst, på riktigt alltså. Det är verkligen en heltidssyssla och jag älskar det verkligen! I stallet kan man stänga alla tankar ute och bara vara i nuet för ett tag. Så himla skönt!

 

Himla bra låt det här!

P&K/ little J

väderdepp

Min dag började inte direkt som jag hade tänkt. Hade nämligen tänkt börja dagen med soffmys och titta på en konser med M.J. Men icke, chefen ringde och det var bara att rycka in. En arbetskompis var tvungen att åka in till sjukhuset, pga att en anhörig var påväg in. Hoppas allt gick bra! För mig och Linnea gick det iallafall bra. Var lagom med folk idag, men mycket för så dåligt väder. Folk är galna :) Hänga i Grönklitt när man kan mysa hemma i soffan, hallå ?! ;P  "Tur" att fler regniga och lediga dagar kommer. Fast helst hade jag velat pricka in soliga dagar när jag är ledig nästa gång.. typ på tisdag ?
Blev en sväng på yran ändå igår. Trots mitt dåliga humör, som vände efter ett par cider :P Blev en öl till för mig, sedan var jag nöjd. Var väldigt lite folk ute, men det var rätt trevligt ändå :) Hade inte som helst krav på kvällen, så blev bättre än jag förväntat mig.

Nu har jag iallafall fått fingrarna ur och fyllt i en blankett till CSN. Lite studiebridrag skulle ju inte sitta helt fel då! Skulle inte överleva utan. Ska även göra om ansökan till Försäkringskassa. Fyllde i alldeles för mycket där man ska fylla i om inkomst. Får kanske någon hundring extra nu, vore ju bra det med.
Snart är Cis här. Vi ska kolla på resor :) Hoppas vi hittar någon som passar. Men än kan vi vänta lite till med att bestämma oss, ha lite is i magen ;)

Te & macka <3 See you. P&K/ little J

you are not alone

Usch. Idag är jag ur fas, helt och hållet. Vädret är en utav de stora bidragande orsakerna. Sedan folk som snackar så jävla mycket. Kan jag aldrig få vara ifred ?! Tur att folk i Orsa har Johanna Jackson. Annars skulle de dö av tristess. Vilket de redan håller på att göra eftersom de till och med hittar på saker att prata om. Tänk så jobbigt det kan vara att bli dissad!
Har vart på "Kändismatchen". Rätt segt... pga vädret bl.a. Yra ? Vetti faen. Har ingen lust till något. Livet går emot mig idag.

Förövrigt så kollade jag på tv mellan kl 14 och 00 igår. 10 timmar! Men sedan handlade det ju om kungen också. Jacko the king. Kunde inte slita mig :) Jag hade nog också svimmat som så många andra om jag vart på en konser med honom. Jag har blivit helt into Michael Jackson :) He is the man. The one and only.


tha day

Min dag började 8.30 typ. Vid 9 skulle jag vara på Klippoteket, Elin jobbade där idag så hon har gjort en insats med mitt hår :) Slingat lite bara. Har faktiskt hittat tag i en ny frilla jag ska intala mig själv att våga testa :P Den var snygg! En annan slags variant av den jag redan har, lite tuffare :)
Om en sisådär 5 min ska jag sitta klistrad vid tvn. TV 4 visar massa med Michael Jackson hela dagen idag! Och då lär ju jag om någon sitta som ett plåster framför tvn :P tur att det är skitväder... Jag hoppas på att "ryssvärmen" kommer in till veckan ;P
Efter kl 18 någon gång ska vi åka och hämta min Curry <3 Vi ska åka och möta upp Julia och Birgitta. Hoppas det inte tar altför lång tid :) har ju sovis i morgon i och för sig. Mys det! Kl 14 är det "Kändismatch" på Lillåvallen. Efter det är det väl bara att korka upp antar jag :) Fint det!

on tour - vol. 3

Sista dagen började kl 10. Frukost, packa och städa. Vid 11.30 åkte vi ut till Skutberget, fick skjuts med Daniel denna gång. Lika bra det tänkte vi, så var chansen mindre att få p-böter (?!) :P Det fanns iallafall parkeringsplats så det var lugnt.
Vid 15.30 åkte vi tillbaka mot stan, vi åt mat och sedan åkte vi ut på Hammarö. Jag red och sedan åkte vi hem. Stannade till i Filipstad, köpte glass och gjorde "ren" bilrutorna. Måste sett lite småroligt ut med tre brudar i solbrillor putsandes på en bil ;P Haha!





Den här härliga bilden får avsluta tre alldeles förträffliga dagar i solstaden :) Tack brudar! <3

hurtful



Tänk till...

on tour - vol. 2

Dag nr. 2 bestod av shopping på stan, och Rix FM-festival på kvällen. På morgonen såg vi Karlstads Karlsson på taket :P Efter all shopping tog vi det lugnt ett tag, grannsämjan var på en högnivå (bild nr. 5/6), bodde tydligen en Magnus i 510 över sommaren.






Basic Element - bra drag på dem!


Milow


Anders Fernette - snyggast på plats! Förutom oss då :P



Jag & Cissi avslutar inlägget på vårat vis ;D

on tour

Det blev en hel del bilder och filmer från våra tre dagar i Karlstad :) Beskriver dagarna med ett endaste ord: GRYMT. Behöver inte säga mer :) Det var precis vad det var det! Hade lagom ångest över att åka hem igår, jag och Cissi tänkte gå under jorden och stanna över helgen och gå på Arvika festivalen. Men vi insåg snart att det är bäst att leva efter verkligheten och åka hem :P
Vi börjar med dag ett som bestod av bilkörning, badning ute på Skutberget (där vi även åkte på en p-böter...), matlagning och kvällsmys <3







McFlurry/marängsviss och "grismolnet" fick avlsuta våran kväll på stan :)

<3

solstaden - dag nr. 2

Vårad dag började med frukost kl 9. Efter det blev det stan. Det är varmt ute idag, men solen syns inte mycket. Idag gör inte det så mycket, eftersom vi kunde gå på stan med gott samvete :) Det har t.o.m regnat en skvätt, blir lite annan luft då. Skönt det. Här är det ungefär som att vara utomlands, igår kväll/natt var det precis ingen skillnad på luften i lägenheten och ute. Vid 00.30 var det +24 ute. Det ni! Mamma försökte skryta med att det var varmt hemma också (+15), men det var inte i närheten direkt :P Det blev att sova med lakan.
Nu har festivalen nere på torget dragit igång på allvar, det spelas musik och signeras skivor. (Hör musiken hit upp, torget ligger ju bara ett stenkast härifrån. Synd att det är massa tak ivägen, annars hade vi sett dit). Men vi har bara passerat där hittils, ska in i gröten ikväll ;P Först ska vi hitta ett bord vid Score´s uteservering. Den ligger lätt bäst till och där finns det väääldigt god mat också.

Det blev lite shoppin idag. Otippat ? NJA :P började med att prova lyckan på Stadium, jag hittade inget där men Cissi köpte en bikiniöverdel för 19 kr. Bra med rea :) vi fortsatte in i 15-HUSET. Där hittade jag en överdel, är så nöjd med den :) trodde jag skulle få leta hela dagen och sedan ge upp. Men faktiskt inte! :) en turkos/blå blev det. Passar till mina bikini trosor som jag redan har, perfa det. Blev även tre par trosor på Lindex, för oss alla tre. Inne på Bik Bok hittade jag en jättemysig stickad långkofta, creme vit. Perfekt till allt, sommarkvällar som höst och vinter. Nöjd :) Köpte även en lång skjorta, svart, inne på VILA. Efter det fick jag ge mig, nu har jag gått över min penninggräns för längesen :P men nu har jag lite nya basgrejer, så det är skönt.
Elin hittade tillslut ett par sandaler och vita tygskor också. Inne på sista skoaffären :P tror  vi vart in i närmre 10 st. Men tillslut så, som sagt :P

Nu tror jag det får bli en "powernap". Blev lite småseg efter våran sena lunch, pommes och korv :) sedan är det bara att göra sig klar och korka upp. Hörs senare :)
P&K/little J

RSS 2.0