Happy New Year!

Då var det inte många timmar av 2008 inte! Idag skiner solen som vanligt, vilket den gjort ny i drygt en vecka ? Är fint, men med det kommer kylan också :S Och den är inte precis mer skonsam idag! Hästarna kom ut strax efter kl 11 idag, och får komma in rätt tidigt. Innan det blir kolsvart ute iallafall, för det är då alla idioter där ute börjar skjuta raketer av alla dess sorter. Hittils har man sluppit fått någon häst över sig, men det är väl en tidsfråga tills dess.
Så ni där ute, tänk på att det finns djur här i världen också!


Så hur har mitt 2008 sett ut då?

*
Började (så gott som) året med att kugga mig på min första tenta (från Naturkursen... värsta jag någonsin genomlidit!), men som tur var så rättade det till sig :)

*
Jag läste klart både min andra och tredje termin vid Karlstad universitet. Hade första praktiken i Karlstad, på en förskola (1-5 år) och i en åk 3a :) Jättekul och har haft turen med bra handledare också. Viktigt!

* Fyllde 20 år!

* Jag lånade ut min kära Curry på foder till en familj i Avesta. Vilket skulle visa sig vara ett av mina största misstag här i
livet.

*
I juni hade jag avklarat ett läsår på lärarutbildningen, och strax efter det åkte jag utomlands första gången i mitt liv. Rhodos, Grekland :D Fy fan så jävla härligt!







* Firade 3 år med min prins <3


* Körde transport, med häst i, själv för första gången :P


Det var väl det mesta antar jag :) Nu ska hästarna få lunch. Tuddiluttan! ;P

Nej nu jävlar!

Nu har ännu en häst blivit utsatt för sexuella övergrepp och blivit knivskuren! Tänk att jag bli så förbannad!! Denna gång i Rättvikstrakten, vilket bara är ca. 4 mil härifrån! Skulle det komma en sådan jävla idiot hit skulle jag inte tveka en sekund att ge mig på fanstyget! Faktiskt inte, och det vet jag! När jag blir arg så blixtrar det bara till, och det är det många som har fått bevittna. Hade Tösen blivit utsatt för något liknande hade hon säkerligen inte överlevt, eftersom hon är så gammal... Har fått ett sms nu ikväll;

Nu är det en idiot i farten som gett sig på hästar i Rättvik! En häst i Vikarbyn har blivit utsatt för sex övergrepp i lördags. Håll koll på era hästar och lås om ni kan! Håll ögonen öppna! Tänk på att sådana här personer kollar  på dagtid hur gårdar ser ut och vad för hästar ni har! De ger sig inte heller på bara ston! Sprid detta vidareså är chansen större att han åker fast!

Vikarbyn ligger ju ännu närmre..! Eftersom den där jäveln inte endast håller sig till ston ("flickhästar") så går inte någon säker ju. Kan de inte "nöja" sig med att sätta på djuren och gå sedan då?! Neej då, då ska man skära sönder dem lite innan också! Jävla äckel människor. Åååh jag blir så förbannad. Och så försvarslös man är då! Hästarna med för den delen. Har man inget lås är man körd, och lås får/ska man egentligen inte ha, ur brandsynpunkt. Skitsvårt. Kommer inte sova vågot vidare i natt känner jag på mig... Usch!! Stackars djur. Vad kan de göra?
Den där karln, som våldtog (för det är precis vad man gör!!) och knivskar ponnyn i Hedemora så svårt att den senare avled, fick bara 2-4 månader. Med fotboja!! Det är ju ingenting! Tänk vad hästen fick lida! Under natten, hela vägen till djursjukhuset för att sedan tas bort framför ögonen på den lilla flickan och hennes familj.
 
Sveriges lagar kan man ju skita på!

Punkt .

Karlstad

Börjar längta ner till Karlstad en skvätt. Bl.a. för rean :P Här suger ju "rean"! Jag har då inte märkt av någon rea i Mora iallafall. Och är det rean så är det ändå inget att ha. Annat är det i städerna! Där är det rea på allt. Och rejält också, inte bara någon 20% hit eller 30% dit. Fick ett mail från Change (där jag köpte min BH och trosor sist), och dem hade 30-70% på alla grejer de fick in till jul och nyår, de har ju nyss reat ut höstens :P Det skulle aldrig ske på typ Underverket i Mora. Suck!
Tur är väl att det är lite kvar till man kommer ner :) Skynda skynda! Hehe :D Rea är en students bästa vän! Förresten tycker jag man är rätt dum som inte köper grejer på rea. Varför inte liksom ?! Är ju ändå sådant som funnits till ordinarie pris, så det behöver ju inte vara sämre grejer för att det är rea på de :P Haha, suck ännu mer! Aja.

Nu blir det hemmagjord pizza, och sedan ridning! Morgondagen är ändrad iallafall. Nyår kommer spenderas i Mora med vänner :) Mysigt! Och Cissi, är kocken ;) Tihi! <3

Tuddiluttan!

God dag tisdag!

Sista tisdagen i år! :O Bara två dagar kvar utav 2008. Känns skönt faktiskt! Inte långt kvar till 2011 nu ;) Det som kändes som en evighet förut...
Idag hade jag tänkt vara rätt flitig, meen vi får väl se hur det går :P Måste titta i mina papper och bena upp vad jag har framför mig. Får inte glömma bibblan idag! Två veckor kvar av delkurs 3 återstår, delkurs 4 är tydligen en fördjupning av 3an och det verkar som vi kommer skriva en hel del, för det är inte mycket tid utsatt i skolan :O Hade egentligen behövt ringa min boss också... så jag får någon timme här i vår. Kommer säkerligen behövas! Mycket jag ska göra känner jag, men jag glömmer hela tiden allt. Har lagt av mig helt nu under jul :P Fy på mig!

Ringde ju dig nyss Cizen ;) Tänkte vi skulle hitta på något och åka bort med till Hasse ? Typ som en krya på dig-gott nytt år-present! Är han värd, våran Hasse :) Men du lär väl se det snart och ringa mig opp ;) Pussa <3


"Kallt så inåt helvete!"

Burrr! Nu är det alldeles för kallt för mig smak. Det har det i och för sig vart i flera dagar nu! Termometern har uppnåt -20 för en stund sedan.. :S Fatta vad kallt ?! Usch. Hästarna mina får stå inne tills det är mellan -10 och -15 någonstans där. Curry är jättefrusen av sig, och Tösen min lilla tösaloppa är gammal och håller inte värmen lika bra som i yngre dagar. Neej, lite mildare kan det ju bli tycker jag. Tänk att man aldrig är nöjd :D Haha. Så är det, så är det. Jag och Marcus som skulle ut och åka skoter någon dag också.. får hoppas det blir lite mildare väder så vi hinner med det.
Nu har jag snart vart hemma i två veckor :O Och har ca. en kvar... bara :( Det går så fort jämt! Nästa jul har jag bara ett år kvar på utbildningen! Hur skönt kommer inte det kännas på en skala från ett till tio ?! :D Då har jag förhoppningsvis klarat av hösterminen -09 också... som endast innehåller matematik :S Den tentan (/tentorna ?) kommer jag gruva mig så sjukt mycket inför. Hatar verkligen matte... det ger ett sådant obehag i maggropen min :( Tur att det finns sk. mattestugor. Dem får de inte ta bort! Har hört att de gjort det på vissa andra skolor... Behöver all hjälp jag kan få! Men har ju även hört att den kursen (Kreativ matematik) ska vara jättebra och rolig. Och lärarna ska vara jättebra! Så jag får väl hålla tummen min och hoppas på det, och att jag fixar det  :) Jag hoppas att det är som min morfar säger; "Ja säg nåt den jäntan inte klarar av!"

Idag har jag, Marcus och brorsan vart i Mora, och gått på "stan" :P (Mora är ingen stad...) Herregud säger jag bara! Är det någon mer än jag som tycker det blivit sämre där ?! Eller är man kanske bortskämd med det man nu är van med.. Det är inte rolig allst att kolla i affärer där. Att ta bort Vero Moda var då ett misstag! Nej, "Mora Köpstad", det jag då inte en femöring för!
Joel köpte iallafall sitt Xbox 360... jag tycker det är slöseri med pengar att köpa ett sådant spel. Sedan ska man ha spel till också! Och de spelen kostar ju minst 500-600 st. Hemskt onödigt! Tänk vad mycket kläder man hade kunnat köpa för de pengarna :P Är ju nästan en hel resa utomlands! Huuua. Waist, waist...
Ridit har jag också gjort idag. Inne såklart! Höll ju på att frysa ihjäl bara av att rida upp till ridhuset! Vilket knappt tar 10 min... Fy bubblan för kyla. -10 räcker för min del :P

Usch vad jag tycker bloggandet går segt nu för tiden. Är inge roligt längre :P Men samtidigt är det skönt att skriva av sig ibland... så den får väl finnas till för det då, bloggen alltså. Att få skriva av en smula då och då. Just nu händer inte så mycket om dagarna heller, så har inte så mycket att dela med mig av :)
Någon dag framöver ska Marcus få bjuda mig på våfflor på Våffelstugan här i Orsa. Våfflorna där är smällgoda :D Mumma mumma. Det blir bra det :) Apropå Marcus så är han i Älvdalen igen... åkte dit runt kl 17 idag och blir där till på onsdag. Så blir alltså att fira nyår här hemma! Mycket mysigare än att gå ut på krogen iallafall. Har jag aldrig gjort på nyår heller. Jag vill antingen vara hemma och äta mågot gott med familjen, eller med kompisar. Krogen går man ju på ändå vid andra tillfällen liksom :P Och tror inte att det är någon höjdare att gå ut här uppe på nyår heller. Är nog annat i städerna kan jag tänka mig!

Neej nu ska jag göra något annat... läsa lite i Tyskungen kanske? Fick den i julklapp :) Verkar bra hittils! Höres .


Måste hinna med att hälsa på den här godingen någon dag också.. Får bli i morgon!


Söndag

Idag tog jag mig en låång och härlig sov/mysmorgon med min prins. Blev skinkmacka (är inne på skinka nr.2 nu :P och te till frukost (lunch?!). Sedan började vi leta efter ett passande recept till middag. Vi har nämligen stått för middagen idag!
Blev jättegott :) Räkor är så mumma! Har vart sugen på det en längre tid nu, så idag var det dags! Blev glass till efterrätt, Dulce de Leche. En favorit! :)
Curry har fått vila idag. Så på hästfronten har det vart lugnt för min del idag. Har haft intag/middag och ge kväll. Har vart ute för en stund sedan och gett dem mat, de små liven :) Men i morgon blir det ridning! Vart är ännu en gåta som ska lösas :P Btw, nu har ju Sagan om ringen börjat! Hörs mer i morgon, kanske :P Tjo!

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=32073

Lördag

Man blir så snurrig när man är ledig :P Det känns definitivt inte som lördag idag. Kanske måndag eller tisdag ?
Om ett tag ska jag ta in min trogne springare. Vi ska rida ute idag! Brrr säger jag, men man får klä sig! Linn ska prova rida ute idag. Får nog betsla om herrn för att ge henne en ärlig chans :) Får bli något skarpare så han lyssnar bättre... Typ det som jag har när jag hoppar :) Marcus ligger fortfarande och snoozar. Vilket han gjort nu i ca 2 timmar :P Han ska till Älvdalen om en timme. Innebandylaget möter hockey a-laget i innebandy först, sedan är det dags för hockeyplanen. Förra året vann innebandylaget, som Marcus är med i. Håller såklart på dem även i år :)

Borde ta tag i pluggandet, men nu har jag då kommit av mig mer än någonsin :P Fy tusan innan jag är igång igen... Kommer ta ett braa tag känns det som! :O Plugg är det minsta jag tänker på nu. Det ligget allra sist på listan :) Nej nu ska jag sätta fart på´n! Sådär kan man inte ligga och slöa! Tjo

Annandagsbakis!

Shit vilken kväll det var igår :P mycket trevligt måste jag då säga! En 10:a på den och Orsa Hotell ;) Massa folk man inte sett på jäättelänge! Är så glad att jag gick dit :) Där var Nina & Linus, Robert Ahlerup, Emma & Marcus, Micke Jonsson (som jag inte sett sedan studenten :S), My och många stallkompisar och andra kompisar från förr m.fl m.fl :) En mindre trevlig människa var också där. Kan inte sätta fingret på vart jag sett eller stött på henne förut, men kände igen henne på något vis. Hon fick sig iallafall en resa in i receptionsdisken och så blev det då tyst på henne! Vad fan är det för fel på folk liksom ?! Tur att man inte är någon mes som bara står och tar emot. Det roliga var ju att hon sedan kom och bad om ursäkt :P Vilke jävla tönt alltså. Man kan ju undra hur sådana människor mår egentligen ? Suck suck. Ännu en tragisk människa som korsar min väg :P Min Cecilia tog iallafall några vimmelbilder, får se om de dyker upp på FB eller här, håll ögonen öppna ;)

Snart kommer Marcus också. Han har jag inte träffat sedan onsdagsmorgonen! Han verkade också haft det roligt igår.
Idag ska Linn rida på Curry igen. Vi provar på så mycket vi kan medan jag är hemma :) Ska väl prova rida ut någon dag också, en vääldigt lugn sväng så inte Curry skrämmer slag på flickstackarn :P Men han kan ju inte hjälpa att han är en sådan lycklig prick :) Hehe. Men tror han vet när det är dags att skärpa sig. För när matte kommer hem då är det helt andra bullar, inget som heter att hålla igen då inte :P Är inte lätt att komma hem och vara ringrostig när Curry är i farten!

Förresten, jag är jättenöjd med mina klappar! Fick det jag önskade mig och lite till :) Fick bl.a min efterlängtade stavmixer! Nu blir det många och goda smoothies på Södra Kyrkogatan :D Och pengar såklart! Det mest användbara om något :) Ska spara så gott jag kan! Nu ska jag göra något annat... låta huvudvärkstabletten värka kanske :P

See you! 



Juldagen

Just nu vet jag då varken ut eller in. Var rätt sugen på att gå ut för ett tag sedan, men inte längre. Jag sitter här, och Marcus är i Älvdalen. Marcus vill gå ut där, det vill inte jag men däremot så vill jag träffa honom. Ska jag ut så får det bli här, i Orsa alltså. Det är ju ändå hemvändargrejs, och det är ju fler som man känner här än någon annanstans. Orkar inte åka till dalen... M hämtar mig om jag vill, men vet inte om jag vill. Blev så vrång här, eller har vart ända sedan igår.  Cissi och Matte ska ut här hemma, likaså Sophie (om hon ska) m.fl. Så jag vet ju att här kommer jag få roligast, men det är inte det man får efter alla gånger.... jag vill träffa min Marcus. Suck. Problem problem, jämt och ständigt. Eller, så skiter jag i alltihop! Ååh hatar att vara såhär velig... i slutändan brukar inte något bli bra ändå!

Kalle Anka

Snart börjar Kalle Anka, och hans vänner :P En viktig tradition för mig iallafall! :) En jul utan Kalle Anka är väl ingen jul ?!
Stallet är klart och snart ska hästarna få komma in, lite tidigare idag. Men får bli så, så man hinner med det man ska. Ska iväg och vara jultome sedan innan vi ska äta :P Så här gäller det att ligga i.
Har ringt runt till lite kompisar :) Kul att få prata lite och önska God Jul. Gud vad jag saknar Sophie och Nina! Kompisar som alltid kommer finnas där, det vet jag :) <3


God Jul där ute! /J

Merry Christmas :)

Tackar för alla fina God Jul-sms jag hittils fått :) Det värmer fint. Har till och med fått från chefen ;P Haha! Passar på att önska Er alla en riktigt God Jul! Här lyser vintersolen så fint, snön ligger vit och det är ca. -10 just nu :) Blir nog en kall kväll. Curry är utrustad med mycket täcken idag :P Han frös som bara den igår, fast han hade både ulltäcke och vanliga vintertäcket.

Nu är nog Marcus i Älvdalen. Vi firar på olika håll i år :/ Gillar jag väl inte riktigt, men det är väl så... Får glädjas med mina andra kära idag! Vi ses ju ändå i morgon.. fick ju iallafall vakna upp tillsammans idag. Alltid något. Man är väl van, om man säger så.
Stallet väntar och allt vad det innebär. Ingen ridning idag dock, Curry har inte vilat på över en vecka så idag är det dags :P Han har vart så tokig ända sedan jag kom hem, men igår skötte han sig riktigt bra med Linn :) Kan det bli något bra där ? *J hoppas & hoppas* Det gick iallafall bättre än väntat, så jag är då nöjd :) Sätta fart då, hinner nog slänga iväg ett till inlägg här senare. Ha't så bra så länge! Kram /J

081221

Dagen har rullat på. Som vanligt :) Min dag började ca. kl 10. Frukost med alla i familjen! Var längesen :) Efter det red jag, ridhuset idag. När jag var klar i stallet åkte jag, Marcus och Joel ner och tränade. Jag var nog den som körde på mest :P Lika bra om man ska tycker jag.

Då var det bara några endaste dagar kvar till jul då mina vänner! Och samma problem som varje år :P Vad ska man ha på sig på; Julafton, Juldagen och Nyårsafton? Har kläder, men vet inte vad jag ska ha på vilken dag :P Jag har två klänningar, min långa skjorta (med mina spetsleggings till kanske?), och min pennkjol (strl. 34 ;P Haha. tiny winy) som jag hittade på Vero Moda ute i Bergvik, att välja på. Får mannekänga för Marcus :P Snart ska vi baka lite julgodis. Ska bara duscha först... Senare blir det nog bio, The day the earth stood still. Blir i så fall första gången jag och Marcus går på bio tillsammans :P Komiskt! Vi har vart tillsammans i över 3 år och inte gått på bio tillsammans :D Hehe. Men någon gång ska det väl bli av ?!

"Uggs"

Äntligen har jag fått dem :D Är alldeles till mig här. Jättesköna ;) Gillar den här modellen. Den är inte så stor av sig om man säger så :P Tycker det är så himla fult när de blir sådär stora och pösiga så man går ner dem på sidorna och utanför sulan. Hoppas de här håller sig där de ska ;) Prinsen är i sitt älskade Älvdalen just nu, antar att det blir till att glo på Dansbandskampen ikväll.. får väl bjuda till nu när det är final :P Måtte gudarna se till att de ser någolunda anständiga ut ikväll! :O

I morse tog jag och Marcus ut hästarna. Tänk att jag fick upp honom ur sänghalmen :P Men han gick i och för sig och la sig direkt vi fått ut dem i hagen. Jag däremot gjorde klart på en gång. Just nu känns det jättebra att det bara är ridningen kvar! Får bli en lugnare sväng idag, ute någonstans. Han har ju inte fått vila något än den här veckan såå.. Får nog bli i morgon det :) Idag snöar det iallafall! Bra det! Var på tid'n :) Blöta och is är inget som gillas. Ska väl kanske börja fundera på att ta in Mr. C :P Så det händer något här. Höres!


Våran gårdskorre, närgången sådan :) Sommaren -08.

081219

Tänk, snart är det julafton. Och ett nytt år står och gläntar på dörren! Jag får alltid lite ångest när man ska lämna den gågna året bakom sig, vet inte riktigt varför men blir bara så på något vis :P Känner av lite träningsvärk i kroppen idag. Det mesta är från ridningen :P ljumskar och insidan av låren. Känns skönt att man gjort något iallafall :) såhär i juletider, nu kan man då gluffsa med gott samvete iallafall ;P Måste prova på stepmaskinen som finns på brandstationen också! Den ska ju tydligen vara effektiv :) Men för övrigt tycker jag gym är segt och tråkigt... tycker inte att det är värt att lägga pengar på iallfall! :S Blir iallafall lite annat om man har någon att gå med, som igår. Men skulle aldrig i min värld åka ner själv! Så desperat är jag då inte :P Haha. Träning (för mig) ska vara roligt! Jag tränar inte för att jag måste, utan för att det är så himla roligt och då är ju de fina resultaten bara ett stort plus ;)



Ska snart åka och sola. Sedan i eftermiddag blir det ridning! Tänke  gå in idag så jag kan galoppera mer, gick ju inget vidare igår med halt underlag och tokig häst :P Hehe.
Nu får det här jävla vädret ta och ge sig! Is, vatten och plusgrader. Minus ska det vara, så snön ligger kvar. Och nu behövs mer snö, för igår försvann typ hälften utav det som fanns. Grrr! Jag vill ju kunna rida ute på vägarna! Blir ju så himla bra underlag med snö.. och det är så mysigt! Förhoppningsvis blir Sofies Rembrandt bra snart så vi kan ut och rida :) ska nog ta mig en sväng förbi hos henne och Robin någon dag. Lär ju hälsa på familjens nya medlem också ;) Lowa! Så söt :) Jag har tagit på mig att vara "barn"vakt till veckan eftersom Sofie kommer jobba rätt mycket. Kul :D  Får hoppas hon behöver lite hjälp ;) Med tanke på hjälp så ska jag hjälpa mamma, dammsuga :P Höres!

Idag

Har jag hunnit med en hel del :) Förmiddagen slöade jag som bara den, jag är ingen morgon-människa precis... men på eftermiddagen hände det grejer! Fick fart vid kl 13; gav hästarna mat, hämtade posten, bort till mormor och morfar (kärt återseende :D) Provade deras nya våg; gissa vad den stod på?! Vi gör det till en liten gissningstävling, så ni får till i morgon på er att gissa :P Fick ännu mera fart och for ner på byn och solade. Även där fick jag mig en glad överraskning! Trodde jag skulle få lov att köpa ett nytt solkort, men icke! Hade hela 7 gånger kvar att sola :P Plus i kanten på den!
När jag kom hem åt jag lite snabbt, sedan tog jag och Curry oss en vända runt kvarteret ;P På terrängbanan blev han så till sig (av någon anledning ?) och gjorde ett utav sina berömda skutt/ kast, kalla det vad ni vill. För jag vet nämligen inte själv vad det är han gör där under mig :P Han höll iallafall på att ramla, för det var blöt och halt under snön. Matte parerade upp det hela så gott hon kunde, så hon klarade sig utan att få en häst över sig. Pust! :) Vid kl.20 ungefär kom Cecilia och hämtade mig och brorsan. Gymdag nr.1 stod på schemat :) Var där i lite drygt en timme. Nu har jag druckit te och ätit en välförtjänt kvällsmacka (skrollor som Sofies mamma bakat, mycket goda ;) ). Duscha ska jag också göra innan det är dags för säng.

Undra hur det går för herr Hedlund med packning och förberedelser för hemfärden i morgon? Tydligen väldigt bra för han har inte ringt än idag :P Har ju inte jag heller gjort i och för sig. Blir ett nattisamtal med den pricken och sedan sängen för min del. Längtar såå till i morgon :) Vi hörs mera då! Natti på er .


Min snygga Curry! Älskar dig såå himla mycket, tokponnyn min! <3

Äntligen på plats ;D

Då var man hemma! Efter en massa bök och stök med väskor. Men tillslut så kom vi hem :) Tågresan gick bra. Massa flum, men det är sådant man får räkna med :P Haha!

Min dag började ca. kl 8. Gick ut till hästarna det första jag gjorde ;) Tösen den lilla godingen blev så glad så hon puttade upp sin dörr, klev ut i gången och gav matte en stooor hej-och-god-morgon-puss :D Söta henne! Nu är puppuhästarna på plats ute i hagen. Men kan gissa att her Curacao inte gillar vädret idag. Det blåser nämligen stormvindar :/ Får rida när det är ljust. Han kan lätt bli stollig (stolligare) när det blåser. Plusgrader är det här också, undra vem som tog sådana med sig norrut ? :P Tar på mig det! Haha. Men pappa sa att det skulle slå om, och komma snö i helgen :) Det hoppas då jag på! Fast här är ju massa snö i och för sig, men mer ska ha mera ;) Och inte har jag klivit i något hästbajs idag heller :O Attans bananer! Det måste jag ju göra. Eftersom det är det enda vi hästfolk gör om dagarna! ;D *not*  Så ut i kliv i bajset nu allihopa! Hahaha! Vilka problem man kan ha :P Rapporterar om jag skulle lyckas med det, lovar ;)
Jaha, göra annars idag då? Mamma ligger och sover (har jobbat natt) men går upp runt kl 13, så jag har diskat och fixat här inne i huset och gjort färdigt ute i stallet. Rida senare då som sagt,, men vart har inte bestämt mig för än! Jag och Cecilia har pratat på att träna lite idag. Ska ringa pappsen och höra om det är OK! Göra det då kanske :) Tuddilittan ;P


Brorsan i målet på en skolturnering. Han har blivit så jävla stor! Lilla Joel lixom ?! :O Vart tog han vägen? Han försvann i somras, och nu är han förbi mig längdmässigt :P Helt plötsligt blev jag den kortaste i familjen! Han blir bara större och större för varje gång jag kommer hem :) Lillbrorsan <3


I morgon kommer den här puddingen till Dalarna också! <3 (Marcus alltså, jag är ju redan hemma ;P)

Tempo tempo!

Har stressat genom sömnen, och skoldagen :P Fattar egentligen inte varför, eftersom jag haft god tid på mig med det ena och det andra. Har fixat piller för ett år framåt, köpt glasunderlägg på Indiska (julklapp till mormor & morfar), vart in på VILA en sväng (såg en jättefin klänning där), Bik Bok en sväng, DNA (30% på alla pumps!!), Konsum för att köpa tilltugg för resan och sist av allt Change (50% på höstens BH:ar). Och tro det eller ej, jag hittade en :D På rean! Kändes riktigt bra ;) Äntligen fick jag tag i en bra och riktig BH. Med trosor till då :) Så nu är jag julfin ända in på kroppen :P
Har ätit lunch, dammsugit, städat inne i badrummet, dammtorkat, diskat, duschat blommorna som snart ska få komma i varsin ljudtallrik... så de klarar sig till jag kommer tillbaka :) Packat klart också ? Känns alltid som man glömt något...  Men tror det mesta ska ligga i väskorna nu. Byta om och kissa kvar då :) sedan bär det av till tågstationen, pust & stön!
Nu har iallafall lägenheten fått det julfint :) Känns tråkigt att låta julstjärnorna dö bara sådär.. men ja. Livets gång antar jag ;P
Ska gå om ett tag, så ska väl sätta fart och kolla över det sista. See you at home ;)


Det  här..


..är vad jag..


..kommer hem till ;) Snart snart! :D

Ha´t så bra! / J

God morgon!

Nu sitter jag här då, nyduschad och färdig fixat för dagen. Men frågan är om jag är redo för själva dagen ? Den här dagen kan nog ingen vara redo för :P Huuua.. längtar inte till själv promenaden till tåget, och allt slit i bytena. 3 byten :/
Ska man slänga i sig lite frukost då? Är jättehungrig, hann inte med någon kvällsfika igår heller! Illa :P hörs kanske senare, om jag hinner mer! Tjo!


Såhär ser jag ut uppe på knoppen nu för tiden, btw!

Ordnat kaos!

Nu har det kommit ner lite mer grejer i väskorna iallafall. Har planerat det som så att jag tar min hjulväska och Stadiumväskan uppe på när jag går. Då borde det inte bli så jobbigt att få med sig ? Uscha mig.. Det jag lagt ner hittils i rullväskan är bara grejer till andra :P det här är ett projekt för sig det. Pust! Tvätten är så gott som torr iallafall. Beställa biljett kanske ? Lämna min kära dator här nere, alldeles ensam :( Men orkar inte släpa på den, faktiskt. Hörs i morgon, antar jag :)



Jul på Södra Kyrkogatan! :) Mysfaktorn är på en hög nivå ;) Gillar mina nya gardiner rejält! Annars är väl allt från förra året, förutom blommorna och ljuset på bordet då :)

Kaos!

Är väl det minsta man kan kalla det när skjutsen hem för jul inte går! Vad fan gör man ? Har haft panik här, men det börjar reda sig. Martin åker i och för sig hem, men sent på fredag :/ Buss eller tåg ? (som att välja mellan pest eller kolera!) så nu har jag och Cissi börjat hetstvätta ifall vi åker hem i morgon redan, och hoppar över skolan på torsdag :/ känns ju si sådär, men wtf ? Shit. Gillar inte sådant här oplanerat! Inte alls. Åka i morgon, torsdag sent på fredag ?! Some advice, please!

Trots att vi tog en fika på coffeehouse, så hjälpte det inte :P Buuhuu! Min sk. hall är en enda röra, eller ja. Allt är en enda röra! Har börjat packa, sedan började jag med att rulla in skålar m.m. i tidningspapper så inte det ska gå sönder också. Fattas väl bara det! Det här är inte alls min dag, inte inte. Nu kom jag av mig med allt, för jag vet inte vad jag ska göra av det och vad som ska med hem osv. Ska prova en skjorta och överlägga med mig själv om den ska få följa med hem eller inte :P Suuuck.

Finally

Då var man hemma igen! Rörelselektion passade bra idag. Alltid givande, det är då en sak som är säker! Vi har fått lite tips på pausgympa (som man kan köra i klassrummer när barnen börjar bli okoncentrerade). Det är bra att ha med sig! Det handlade en hel del om koncentrationssvårigheter idag. Och hur svår en vanlig övning faktiskt kan vara när man har koncentrationssvårigheter! Intressant .

 Har vart och lämnat tillbaka En annorlunda barndom på bibblan nyss. Den tog Tor mycket väl hand om :D Haha! Tor är en robot som sköter böcker som lämnas in :P Nu har han en tomteluva på sig, haha ashäftig!
Tänkte äta räkor idag, men ändrade mig så det får bli kycklingfilé och resten av bonjoursåsen, och ris. Sedan blir det fika, lite senare, på Coffehouse :) Rätt nyöppnat precis runt hörnet, vi fikade där i söndags också. Riktigt mysigt där iallafall :) Ska man fika då tro? I-landsproblem :P börja med middag då kanske först och främst .

Munsår :(

Typiskt.. Är inte det bästa som kan hända precis. Svider :( Tycker synd om mig idag, det här är en eländig dag! Vill bara hem, hem, HEM! Men snart så, bara tre dagar kvar idag. Snart är det fredag morgon/förmiddag, då bär det av hemåt i bil med herr Åkerman! Sist jag var hemma var sista helgen i november... Är alldeles för längesen nu!

Sov iallafall bättre i natt. Men var helt borta när klockan ringde 9.15. Skolan börjar inte först kl.13 idag, men vi har vart ute och gått mellan 9.30 och 10.45 ungefär.En bra runda! Det börjar ju inte ta först efter 20 min. har jag fått lära mig, så här gäller det att gå en längre vända om det ska göra någon nytta :P Bara man gör något så är det väl bra tycker jag. Så fick man bli lite svettig idag också då. Hinner inte med någon träning ikväll... Ska börja packa ikväll tänkte jag. Eller åminstone försöka fundera ut vad som ska med hem. Alltid lika svårt! Vad ska jag göra då? Rida ska jag iallafall, och sådana kläder finns det massor av hemma. Sedan behövs det kläder till julafton, juldag och nyår. Den nya klänningen finns iallafall redan hemma! Det är bra. Ska bl.a. ta med min nya kjol som jag köpte i lördags också! Den gillar jag skarpt :) och min vita långa skjorta som jag köpte någon gång i höstas på VILA. Bra affär det :)

Ska man äta lite lunch då tro? Hörs senare...


Teamwork. Ciz och Ida-Marie :)



En utav alla arbetsplatser i bibblan



En snutt från bibblan



"Tvillinghusen", Unionen. Renodlade studenthus :) Precis intill skolan.

En dag i skolan förra veckan. Ha en bra dag! / J

Lista

Snodd av I-M :)

8 favoritprogram; 
  Ugly Betty
  Desperate Houswives
♦  Top Model
♦  Project Runway
  Gossp girl
  Det okända
♦  Las Vegas
♦  Stjärnor på is/ Let´s dance

8 saker jag gjorde igår;
  Pratade i telefon
  Åt pizza med Ciz
  Fikade med Ciz
♦  Promenerade med Ciz
♦ Tittade på tv med Ciz :P
  Köpte, skrev och postade julkort
  Bloggade
  Sov läänge

8 saker jag ser fram emot;
  Jul och nyår; då jag får vara med de som jag älskar som mest ♥
  Att få träna och tävla igen
  Sommaren
♦  Flytten till min prins ♥
♦  Att få börja jobba och tjäna pengar :)
  Framtiden med Marcus, och allt härligt som det innebär.
  Köpa en häst *drömmer järnet*
  Hemfärden på fredag :P

8 (5) favoritrestauranger;
Mongolian Steakhouse (Stockholm)
Score i Karlstad
Nya Peking
♦ Teacher´s
♦  Vedugnen

 
 
8 saker på min önskelista
  Förlova mig
  Gifta mig
  Marcus, för alltid ♥
♦  Bo nära de man älskar som mest ♥
♦  Att för ett tag få vara 18 år, så jag kan tävla med min Curry :'(
  En fin gård med stall med massor utav hästar i :P
  Massa pengar (tyvärr styr pengar sjukt mycket...)
  Att få vara frisk!

Sådär någonting då :) Tror jag fick med det viktigaste... Tjo!



4 dagar kvar <3

Snart är det dags att åka hem :) längtar som en tok! Låg och tänkte ut igår, när jag skulle sova, vad jag skulle göra över jul och nyår. Kommer bli ett fullspeckat schema, det är då en sak som är säker :P Hinna träffa massa människor, funderar på hur jag ska få ihop det. Vill även ge kära Domino lite tid (en häst på ridskolan...). Jag tycker så himla synd om honom, där kan man snacka om att hamna fel i livet. Fy så hemskt.. Känner att han behöver mig lite extra nu :) Det gör mina egna hästar med. Helst Curry! Han har vart så surig på sistone har mamam berättat... Saknar dig med lille prins! Somnade jättesent iallafall... la mig strax innan tolv, och sista gången jag tittade på klockan närmade den sig 01.30. Och där emellan hade jag inte sovit en blund! Inte ens en liten en. Blev alldeles till mig av tanken på att snart få åka hem, och fira jul! Låg även och retade upp mig över en hel del... sur! Vaknade med huvudvärk. Jävla människa! Skulle kunna göra mig olycklig på dig. Sådana som du ska inte med djur att göra! Grrrrr.!


Fina fina Domino! <3 Om du ändå hade vart min.

Pssst

Sökte på mitt namn och hittade en massa artiklar från min tid som tävlingsryttare. Här kommer en liten snutt ur en intervju från en dressyrtävling (lägg märke till det :P) med en utav konkurrenterna inför dagens svåraste klass;

Satsar på fälttävlan
Johanna och Curacao II hör till Dalarnas hoppelit på medelsvår nivå, men vad gäller för dig Vendela?


Man känner sig lite duktig faktiskt :P Tycker man får "skryta" lite när man faktiskt har något att komma med! ;D Saknar den här tiden... något så fruktansvärt, så det gör ont! Tittar då och då på mina fina tavlor här hemma från DM och drömmer mig bort.. vilket ofta slutar i tårar. Det är hemskt att inte kunna hålla på med det man så älskar så högt! Får gotta och trösta mig lite artiklarna jag hittade... Alltid något :) Natti (igen).


Min flummis :D Sådan matte, sådan häst. Vi är verkligen som klippt & skuren för varandra ;)
Älskar dig, min älskade tokponny <3

Some pics



Bild 1: Fredag! Cissi på Mongolian, glad i hågen :D
Bild 2: Påväg hem från Haga, mätta och glada :)
Bild 3: Granen på Stora Torget.
Bild 4: "Kroggatan". Där ligger de flesta uteställena; Harry´s, Arena, Glada Ankan.. you name it.
Bild 5: Lördag och Luciatåg i Bergvik Köpcenter. Jag hann precis med dem med kameran :D Paparazzi nr. 1 ;)
Bild 6: Lucia nere på Stora Torget, vi var överallt igår :D Det gäller att ligga i!
Bild 7: En fräsig bock i gran :P Fick oss ett skrattanfall, haha!
Bild 8: Hemma hos mig och dags för maaat!
Bild 9: Maaat :D
Bild 10: Fint upplägg ;)
Bild 11: Väldigt god faktiskt! Glittrig och dan :)
Bild 12: Idag, söndag. Avslutade en fullkomligt härlig helg med en latte, Snickers smak! Som pricken över i:et ;)

Några bilder från helgen här i Karlstad, sista innen jul. Kommer andra bilder i morgon, nu ska jag sova :) Redan måndag i morgon, igen! Längtar hem! :D Ska bli så härligt att få komma hem och träffa alla. Snart bara en vecka till jul! Hej och hå vad det går undan!  Natti natt . /J



Julkortsproblem :P

Har vart och köpt på mig fina julkort. Problemet nu är vem som ska få vilket :P Hehe. Tror jag börjar reda ut det... Sedan ska man ju skriva något också. Tror jag aldrig skickat julkort förr :D Inte från enbart mig. Blir min "julkortsdebut" ;P Haha!
Har tagit lite kort även denna helg, kommer väl så småning om.. :P  Nu ska jag in till Cissi och leta tag i en fin penna ;)

3e advent

Och här har ni en söndagsseg Johanna :P Inte bakis, nej då. Men en aning seg... Ska ut på en promenad nu, för att väcka mig till liv :P Sedan tänkte vi hinna med lite fika på stan, blev inget igår... Köpa julkort också! Hittade väldigt fina och väldigt billiga på ett ställe :) Handla lite, och så blir det nog lite pizza (bakismat) till Gossip ikväll! Låter som en alldeles förträfflig söndag, don´t you  think ? :) Tuddiluttan

Hemma!

Nu är jag hemma! Gick bra att ta sig hem, bara så du/ni vet :P Tar inte ens 5 min att gå hem, så jävla gött! Nu skulle man stått där i Mora; "Kommer du och hämtar mig nu?" "Jag står utanför nu" Bla bla bla... Segt :P Nu är jag hemma, och NU ska jag sova! Skööööööööööööönt! Jävla härlig kväll btw!

"Halva ute..." *bryter på något slags språk*
"Hela ute..ALDRIG inne! HAHAHAHA!!" *bryter på något slags språk* Humor!

Party all the time, party all the tiiime!

Nu börjar vi komma igång här, rätt rejält! :D Tjohooo! Vi har börjat med popcorn här, men funderar starkt att hugga in på glasstårta! En lite senare variant av efterrätten! Just fan, vi har ju lussekuttor att äta också! Inte lätt när man har mycket att äta :P *tjocka på vettja* Myls pyls. Äääääh ! Märks att det börjar gå över styr här! Hahaha. Hoppar över det här försöket med ett inlägg tror jag.. lika bra att koncentrera sig på att fylla på ;P Natti natt på er, som ska sooooooooooooova

Sankta Luciaaaaa!

Ge mig en tia. Tian var rutten, kläm mig på tutten! Haha, så tokigt det kan bli! Missade totalt luciafirandet på tv i morse, sov till typ 11 :P Värst vad jag kan sova länge här nu då helt plötsligt ?! Men senare idag är det luciafirande nere på torget, så det får det bli! Lite stämning får det väl vara :P Snö ute, och ca -1! Alldeles lagom :)
Lite senare idag här så bär det som sagt ut till Bergvik köpcenter och IKEA! Får även bli en fika någonstans, lär ju ha en lussebulle idag ;P I torsdags när vi fikade tog jag en saffranssemla istället! Var gott faktiskt. Men jag tycker att semlorna egentligen ska tillhöra sitt och inte jul. Men men, de vet hur de ska tjäna pengar de rackarna :)
Här kommer några av de utlovade bilderna;


Mamma har gjort en stor lussebulle :P


Pappas käre tomte som han köpte här i Karlstad :P


Mysig snölykta!


Såhär mysigt får man inte ha det när inte Johanna är hemma :P Men snart kommer jag hem och myser järnet!
Nu ska jag fixa mig lite, åker runt 13 med buss'n!  Solen börjar komma fram också, sicken fin dag det ser ut att bli :) Höres vaa!


Ärenden avklarade :)

Snön fortsätter att falla över Karlstad. Och jag gillar det skarpt :) Ska lägga upp lite bilder på det med, hade jag tänkt :P Kommer väl så småning om, haha! Ikväll (får kameran följa med) blir det Mongolian Steakhouse som står på schemat som prio ett ;) Är redan hungrig, men ska spara mig till senare :D Haha! Ska bli huur gott som helst.
Efter skolan gick vi och inhandlade lite gottigheter inför i morgon :P Firardag nr. 2! Blir Bergvik och IKEA i morgon. Köpa lite mat till kvällen på MAXI :) Blir det tacos som vanligt tro Ciz? :P Hehe! Är bra partajmat!

Skoldagen flöt på rätt bra. Lite flum till en början bara :P Marie i våran studiegrupp hade på något vänster fått med sig familjens bärbara telefon i sin ryggsäck :P Haaha! Hur lyckas man ? Ett tecken på att det vart rätt mycket skulle man kunna säga :)

Nu fick jag ett mess från Pontus. Några killar hemifrån ska på Motörhead i Löfbergslila Arena ikväll, får se om det blir någe mer bestämt senare :) Vore ju lite kul! Bokat bord har vi nu också, kl 19 :) Wiieee!

See ya loosers ("vissa") ;P

Lussepass!

Har vart på Lussepass! Var trevligt, flåsigt och svettigt såklart :) Nu kan vi lyxa till det med god mat och drickbart i helgen! Tihi! Duktiga vi. Det här är våran braiga vecka det :) Märks att det är folk som inte tål att man har det bra och att det  går bra för en. Tragiskt är vad man minst sagt kan kalla det! Tycker synd om er, faktiskt. Måste vara jobbigt att ha det på det där viset.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite mer om Prades Willis syndrom. Examintaion i morgon på 30 min! Blir bra det. Ni får ha det så himla bra.. ;) Natti natti o Tuddiluttan! ;P

Wööwöwwöööwöw! :D (igen)

Vet ni då?! Jag fick VG i delkurs 2 :D Woooohooo! Happy happy! Och stolt :) Det fick mina kära Cecilia med, så den här helgen kommer inte gå ut på annat än att fira ;D Det var en bra julklapp! Duktiga flickor vi är ;)

Fick bara lov att tala om detta ;P Nu blir det fika på stan! Blir att fira med en feeet lussebulle :P Tjo!


Det skålar vi för ;) <3

Snö i K-town :D

Kan ni tänka er ?! Undra hur länge det får ligga kvar den här gången. Men har nog aldrig sett det snöa så tätt här :) Mysigt! Man blir genast på bra humör :)
Nu har jag läst ut Kärlek och stålull. Känns bra! Nu är jag en bit på den uppgiften också :) Börjar bli hungrig.. får nog bli lite soppa och en smörgås. Lite senare ska jag och Cecilia ut på stan och fika :) Var ett tag sedan nu! Ska man fika då tro? Lussebulle och varm choklad med grädde kanske? Lät inte helt dumt en sådan här vintrigt mysig dag :)

Heela kroppen + flås ;)

Idag är jag extra nöjd med mig själv! Orkade nästan med hela armövningen, hoppade bara över två armhävningar :) plankan/grodan övningen gjorde jag på tå, inte knä ;P Yes! Det var jobbigt, och det kändes! När jag kom hem var jag så hungrig så jag skakade som ett asplöv :O Fort in i duschen, och nu har jag iallafall smällt i mig två toast, te och ett glas jucie :) Satt fint i maggropen det! Mmmm.

I helgen ska det firas! Både jag och Cissi fick VG på pedagoguppgiften som vi hade som VFU-uppgift :D Wööwööööwöwwöö!! För er som inte vet är VG det högsta betyget man kan få på högskole/universitet nivå. Är som MVG på gymnasiet. Så vi blev lite till oss där :P Funderar på att tjuvstarta med mongoliskt redan i helgen, och lite utgång på det då. Såklart ;) Vågar man hoppas på ett VG i delkurs 2 tro? Hade vart en rejäl bonus iallafall! Det är det som är så skönt nu, man behöver inte jaga bra betyg längre :P Det har man gjort nog på högstadiet och gymnasiet! Blää. Man kommer ju inte längre än det här, och man får ju inte jobb på betygen direkt :) Nu är VG en stoor bonus :) och det är väldigt svårt att uppnå. G räknas så gott som ett VG och det är jag mer än nöjd med!

Inläsningsdag i morgon då. Har en del att läsa känns det som... Shiiit vad skönt det ska bli med juluppehåll! Snart är skönlitterära boken utläst, och då kan jag även göra klart den uppgiften innan jul. Hade vart något det! Fatta vad skönt ?! Det tänker jag satsa på iallafall :) Ska nog lägga mig och läsa nu tror jag. Marcus ringer om en timme, så det blir lagom. Då hinner jag en braa bit :) Vill läsa ut den där boken nu, den gör mig så deppad! Den förstörde nästan hela gårdagen för mig :O Nej, dags att läsa ut den nu. Hörs mer i morgon! Har kanske lust att lägga in bilder då? :) Är seg, jag vet. Kan ju bjuda på några gamla bilder från våran klassfest inför studenten istället då :)


Alexandra, Carro & jag! ;D

Den bjuder jag på :D Cissi ser mest rädd ut. Kan förstå henne! Haha!

Morfar hjälper till att få fart på grillen :) och fart blev det ;P

Me & Caroline, on fire ;)


Inge gott ? Jo då, nog var det det :P


Natti natti / J

Bra dag!

Den här dagen har vart bra :) Igår kände jag mig så himla deppig på något vis... tur att det är jul snart, så man får hem till sina nära och kära!
Dagen började för min del kl 8. Har vart i skolan mellan 9.30 och 14.00, vi har arbetat med två uppgifter som ska examineras innan jul. Ska även börja på fredag med en som ska in efter jul.. gäller att ligga i medan flåset är uppe :) Apropå flåset, så är det snart dags för träning. "JulPuls" :) Ett puls-pass (sådant som vi hade en gång på gymnasiet med en tjej från F&S) med julmusik! Ska bli roligt :) Och i morgon är det "Lussepass", med olika pass från de ordinarie som brukar vara under veckorna. Då får alla komma, man behöver alltså inte vara medlem :) Tycker det är bra att de ha lite så då och då. Lika med kompisveckan som var för någon vecka sedan, då man fick ta mig sig en kompis på valfritt pass under hela veckan :) Man fick alltså ta med sig en vän varje dag. Givmildt :)
Efter skolan följde Ida-Marie hit och klippte Cissi :) Trevligt trevligt. Nu har jag ätit mat! Laxfilé i ugn med Creme Bonjoursås - vitlök och örter- med potatis :) Var jättegott!

Om ca 40 min går bussen. Tror jag ska läsa lite i Kärlek och stålull, är snart klar :) Den var väldigt lättläst! Hörs senare, flåsa på ;)

Sakna :(

Tittade precis på en film på mig och Domino från en tävling förra våren, det är alltså 1 ½ år sedan nu... Det är helt sjukt vad jag saknar att få rida, och framför allt träna och tävla! Det är riktigt deprimerande... Jag tänker ta upp ridningen på allvar så fort jag får tid till det! Det är verkligen något som är viktigt för mig. Verkligen jätteviktigt! Saknar det mer och mer ju mer tiden går... det är en viktig del i mitt liv. Så är det bara! Och en sådan bit är inget man kan leva utan .


2:a, stilhoppning. Våren -07


3:a DM hösten -04 (?)


1:a DM hösten -06


Uppvärmningsklass, Mora -06.


Dressyr, denna gång på hemmaplan, 1:a . Mars -06.


På tävling med min älskade Curry!

Har hur många bilder som helst som jag skulle kunna lägga upp! Saknarsaknarsaknar!



Så sant, såå sant :D

Käre Gud,
Jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!
AMEN

Ny dag

och den dagen är tisdag! Idag känner jag mig omotiverad, känner inte för något alls. Möjligtvis ut och handla en sväng, och inget mer. Tråkigt väder är det också... + 2.5 och mulet! Snön som kom i fredags när jag åkte är borta. Regnade en skvätta igår också... segt! Har inte ens något att skriva här egentligen, så jag tror jag ger upp faktiskt :P Ska greja med lite bilder senare. Så blir det kanske lite roligare att skriva :) See you!

Dessa måndagar...

De är bra sega :P Hela jag var seg idag, helst i början av passet. Började nästan fundera på om mina älskade skor var tunga :P men det var nog inte deras fel, haha! De var iallafall sköna att träna i. "Jo skorna gick bra" ;)
I morgon är det inläsning som står på schemat, med allt vad det innebär. Blir iallafall promenad som träning i morgon! Vid 18.00 ska jag vara på plats på Hultsbergsskolan. Ska på Julfest :) Barnen har uppträdanden, luciatåg osv :) Mysigt! Så jag och Madde tar bussen ut dit.

I morgon måste jag handla! Får panik när jag inte har typ frukt och grönsaker här hemma. Ett måste :) Har bara en gurka här, inte mycket att komma med.. Nej, det är rätt mycket som måste handlas i morgon :/ Segt. Försöka planera vad som ska ätas i veckan också... vilket är både drygt och svårt :P Blää vad tråkigt.
Nästa vecka ska vi ha lite terminsavslutning med studiegruppen. Kanske ta oss en jäkel, och äta en bit mat såklart :) Jag röstar för Mongolian Steakhouse! (Tack för tipset I-M ;D) Jo, jo. Det finns ett sådant här i Karlstad också, till min stora lycka :D Mumma! Säger jag då bara. Den som inte provat har missat något rejält gott!

Har lovat bilder från helgen och så.. lite andra också. Men det får nog bli i morgon :P Örker int föra över bilderna från både dator och tele nu ikväll... Ska nog börja fundera på refrängen. Sängen ser väldigt lockande ut! Säng + en bra bok. Kan det bli bättre en kväll som denna ? :) tror icke det. Bara knö (ett ord härifrån jag lärt mig ;P) ner i sängen... sköönt! Sov så dåligt i natt. Förbannade fullmåne!
Aja. Hörs i morgon då :P


Skolan (det stora området till vänster); som jag tar en dag ledigt ifrån :P
Neråt mot vattnet till höger är stan (syns inte på bilden), där bor jag!

Natti natti /J

Let´s go!

Dags att ta ny fart, för ännu en ny vecka. Dagen har bestått utav kursstart för delkurs tre och en föreläsning om utvecklingsstörning. Rätt intressant, hade nog vart bättre om inte våran kära Karin.B tråkat sönder ämnet totalt... suck.
Har precis ätit och diskat. Nu ska jag byta om och ta bussen som går 18.08 upp till universitetsområdet igen.! Dags för powerstep :) Och!! Tihi :D Jag har fått en tidig julklapp av min prins! NYA träningspjucks :D I love them! Har gått och drömt om dem ett bra tag, och nu har jag ett par alldeles egna :D Ska ta bilder på dem sedan så får ni se! Är alldeles till mig :) Nu kommer jag säkert kunna steppa mycket bättre, haha! Ska prova dem lite nu tror jag ;) Tuddiluttan!

Back in K-town

Fy satan vad jag hatar de där förbannade bussarna! Fick bara lov att säga det :P

Nu är hemme här igen iallafall. Tyckte jag precis satt här och åt mina pannkakor, packade det sista... Den här helgen har gått rekordsnabbt! Och bra har den varit! Har tagit lite bilder, lägger kanske upp några i morgon om jag orkar :P Är heldag i skolan i morgon. Kursstart och föreläsning! Kursen vi ska läsa nu heter; Barn med särskilda krav på förskola, fritidshem och skola. Ska bli riktigt intressant :) Har fått boken nu också, Kärlek och stålull. Mamma skickade den med Cissis päron i fredags! Mycket bra :) Nu ska jag lägga mig och läsa den, försöka komma till ro. Har sovit så mycket i helgen så blir väl svårt att somna :P Höres mer i morgon! Natti natt .

On my way

kl. 13.15 går X2000-tåget mot storstan. Det tar bara 2,5 timme :) Det gillas! Framme vid 15.45 på centralen, och framme i Solna någon gång strax efter kl.16. då ska duschas och göras iordning, för vi kl.18 ska vi och äta :D
Tror jag har packat klart allting ? Tycker man alltid får för sig att man glömt något. Men har med tiden blivit bättre på att packa :) Har börjar inse att jag inte använder allt jag tar med, och efter ett tag kan man tänka ut iallafall på ett ungefär vad som behövs :P Är rätt skönt när väskan inte är så tung också.. nu har ja i och för sig min väska med hjul, men den ska väl lyftas upp på något ställe som är gjort för långa människor. När jag ska ta ner väskan så får jag alltid en känsla av jag kommer få den över mig, eller ännu värre; tappa den på någon annan! Skräcksenarie :P Man kan ju alltid hoppas att det finns någon hjälpsam person som känner sig manad att hjälpa en kortis ;P
Hart vart i skolan från kl. 9 till strax efter kl. 11 , har på den tiden hunnit se två redovisningar.

Igår kväll var det ett himla liv här ute i korridoren (studenttorsdag...). De drog väl runt 23.30. I morse när jag och Cissi skulle gå så passade vi på att jävlas lite :P Cissi höll hissen och jag ringde på hos de här två människorna som har börjat tagit förvana att ha fest, med öppen dörr. Haha! Hoppas de vaknade! Jag tröck två gånger på dörrklockan, och den låter rejält!  Där fick de så de teg :P Även igår blev det lite jävulskap... Den där människan som aldrig kom och tog ur sin tvätt i den tvättstuga som jag hade bokat fick sig en lapp påklistrad på lägenhetsdörren :P Precis när jag hade klistrat på lappen på dörren och vi hade kommit ut i trapphuset så öppnades det en dörr! Och ni kan ju gissa att vi fick bråttom :D Haha! Varför vet jag egentligen inte, men det blev bara en reaktion. Tror vi aldrig kommit upp så fort till 5an :D Haha! (den där människan bor på våning 2) Och det är så typiskt i sådan där situationer, man börjar ju skratta! Hela kroppen blev som en enda sladdrig spaghetti :D Haha! Men kul var det. Hämnden är ljuv kannske man kan kalla det ;) Man lär ju se till att roa sig själv, haha!

Nu borde nog jag gå  ner och slänga soporna. Gör det innan jag tar väskan och det, tror jag. Får se :P drygt att slänga sopor... aja. Lika bra att sätta fart. Tåget går om 45 min! Ha en bra helg ifall vi inte hörs :) Tuddiluttan!  / J


Wake up, wake up!

God morgon! Huua vad trött jag var när klockan ringde 7.15. Låg kvar till 7.40 :P Nu äter jag frukost, och snart är det dags att gå. Bussen går 8.38... så ska väl sleva i mig min fil med müsli. Hörs senare :)

Jävla nötter!

Som sagt så skulle jag ha börjat tvätta vid kl 19. Och den där människan som bor i 211 (som hade tid 16-19) Har inte tagit sitt pick och pack och dragit än. Så nu har jag fått tvätta i Cissis stuga. Har vart och ringt på två gånger, och nu har jag skrivit en lapp som jag ska sätta på dörren till stuga nr. 1 om det fortfarande är plombat där! Grrr! Mitt vanliga flyt! Jag som hade mycket viktigt att tvätta, skjortan till i morgon bl.a. Tur att jag har Cissi :) Ska ner och kolla om mitt torkat någolunda, Cissis tvätt hade iallafall torkat bra medan min surrade i tvättmaskinen. Måste stryka skjortan också... blir en sen kväll det här. Och så har de partaj här ute, med öppen dörr som vanligt! Det är inte passande en kväll som denna kan jag säga! Kommer gå och dra igen den där dörren sedan när jag ska sova!

Unga mödrar

Tittar på det nu. Det är ett par med i serien som verkar röka som bortsbindare! Ge mig en anledning till att man ska behöva sitta och röka inomhus, runt bordet där dessutom deras barn sitter? Helt sjukt. Tycker rökare är äckliga för övrigt. Visst, man kan sköta det på ett "bra" vis. Men de flesta stinker verkligen skit. Båre ur mun och kläder! Nej vilket påhitt, att röka alltså.

Promenaden gick fin fint! Kom att tänka på en sak när jag kom hem. Vi har ju rätt högt tempo när vi går, och då blir det oftast lite flåsigt när man ska prata. Men idag blev det inget flåsigt alls, fast vi hade högre tempo? Kändes som vi hade det iallafall :) vändan tog nästan 1 ½ timme. Det är bra :) Ska man så ska man väl! Tre dagars träning + en promenad på 90 min. Det är jag riktigt nöjd med! Cissi ska ju iväg i morgon också och träna, men det är hon det :D Vid den tidpunkten har jag kommit fram till Sthlm ganska så precis, och sitter förhoppningsvis på pendeln mot Märsta. Tycker att jag är så duktig som hittar ut till Solna på egen hand, tihi :P Bara för ett år sedan var centralen en endaste stor röra för mig. Nu orienterar jag mig skapligt iallafall :)

Pannkaka blev det till middag idag. Blev över, så det får bli min lunch i morgon. Tycker det är gott när man skär itu dem och steker igen. Blir så knaprigt gott :) Ååh i morgon får jag för i år premiäräta julmat :D Gooott! Längtar som tok, hehe!
Nu vankas det tvättid. Det är nämligen det jag kommer sysselsätta mig med i ca. 3 timmar framöver... segt.

(Så mycket tvätt har jag inte, som tur är :P)

Gourmetsoppa

Har precis diskat och innan det åt lite soppa med kantareller och champinjoner! Var riktigt gott :) En lagom lunch. Snart är det dags på den maffiga promenaden. Kommer ta ett tag. Men kan vara skönt att ut och gå också när man kan, och inte bara stänga in sig, vilket man gärna gör såhär års :) Gäller att passa på när bra väder erbjuds. Snart får jag komma hem och hemma är det snöklädda vägar. Och vet ni vad det innebär? Jo, långa och mysiga ridturer som man kan ta på vägarna eftersom det är perfekt underlag på dem :) Längtar hem! Måtte snön ligga kvar...
Måste läsa den där boken som jag ska låna ut i morgon, kommer glömma det :P aja, får sätta sprutt med det. Höres!

 

God dagens!

Vaknade för en timme sedan ungefär.. Tänkte att jag inte skulle sova så länge idag, så jag kan somna ikväll. Det var riktigt svårt igår! Har sovit oroligt hela natten.. drygt! Tror bestämt att jag är lite nervig över att äntligen få åka till Sthlm i morgon! :)
Hur ser min dag ut då? Jo såhär:

*Frukost strax. Fiberrik havregrynsgröt!
*Stan. Kolla efter lite grejer, och köpa matsäck till tågresan. Hämta ut biljetterna...
*Lunch, men vad ? Titta på Days.
*Promenad. Den tar lite drygt en timme.
*Slappa ett tag i soffan... Middag, av något slag.
*Tvättid mellan 19 & 22.

Blir väl så på ett ungefär, så nu vet ni vad jag har för mig. Bra va ? :P Tjo!

Distansförhållande

Ja, det är faktiskt ett sådant jag har. Det trodde jag inte för några år sedan. Kom ihåg att jag och en killkompis någon gång vid något tillfälle pratade om att ha det. Han hade vart tillsammans med en tjej från Borlänge och det tog slut pga avståndet mellan dem. Då tyckte jag också att det lät helt sjukt att ha sin käraste på så långt håll, men hallå? Borlänge och Orsa lixom. Max 12 mil! Nu sitter jag här med 30 mil mellan mig och Marcus. Och jag kan ju säga att det inte är en dans på rosor! Som sagt, hade jag fått välja så hade jag gjort ett lite annorlunda val våren -07 när jag sökte till Karlstads universitet. När det gäller livet här i K-town ångrar jag ingenting. Hade inte kunnat få det bättre! Men det finns en stor del i mitt hjärta som saknas här vid min sida... som tur är får jag träffa honom på fredag! Har hunnit gå tre veckor sedan sist igen. Deprimerande! Fick precis ett godnatt-mess, tänker skriva med det här (citerar):

Hoppas att du sover så gott nu min lilla underbara prinsessa! Ska bli så skönt å få mysa med dig snart älsk :) Hoppas att tiden går fort till dess! Älskar dig mitt lilla hallon. Kyssar från din prins!

Kan man begära mer? Inte jag iallafall. Det gjorde min kväll! Nu kan jag somna gott :)


Älskar dig min goding. Tänk att det blev vi tillslut! Och snart är det jul & nyår. Då kan vi ses varje dag<3

Natti natti! / J

Woooow!

Den där Powerstepen satt där den skulle. Och, yes! Jag är tillbaka :D Fy tusan vad bra det känns när man faktiskt orkar och kan ta i mycket mer. Är så stolt över mig och Cissi :) Förra året satt vi här och nötte soffa, men inte nu längre! Nä'ä! Duttiga flickor :) Och det bästa är att jag tycker att ser ut att komma i bättre form. Skönt med resultat! Får hoppas att vi får vara friska till vårterminen så vi kan kämpa på mer regelbundet :)

Nu ska jag titta på Bonde söker fru (var ett tag sedan) och ta mig ett par clementiner! Höres .

Försäkringskassan

Sen lunch, tidig middag. Ska äta lite mat nu innan det är dags att dra på träning. PS idag med Emma! Var riktigt längesen :)
Harinte gjort ett skit hittils :P trodde det skulle bli en vända på stan, men det känns rätt onödigt nu. ska ju åka om två timmar så. Får bli i morgon :) Får dammsuga och göra sådant man inte orkar med andra dagar :P
 
Mamma håller på att ringa till den där förbannade Försäkringskassan. Det är bara telesvar och man ska trycka sig, och tillslut kommer hon tillbaka till start igen. Helt sjukt! Vilket jävla system. Anledning till att hon ringer är att det måste ha blivit något fel när det gäller bostadsbidraget. Jag ska helt plötsligt inte få något nu i december, och det går bara inte. CSN drar även ner på studiebidraget sista månaden för terminen, vilket endast blir 1 500. Och får jag inget bostadsbidrag så måste jag lägga ut drygt 2000, och det är orimligt. Visst, det finns ju pengar de kan ta av. Men det är pengar som ska räcka ända till i sommar! På något vis... Ja jag hoppas då att det löser sig det där. Nu ska jag titta till pommesen i ugnen :) Ciaoo!

Ta-det-lugnt-dag

Skönt! Vaknade runt 9.30, låg och halvsov till 10 typ, sedan har jag läst i boken jag lånade igår. Tycker däl sisådär om den än... händer inte så mycket, men den är rätt intressant i sig.
Har ätit lite sen frukost nu och bäddat sängen min. Ute kommer det väl någe slags snö/regn. Snön ligger iallafall kvar från igår, men det är plusgrader så här nere på stan lär det ju försvinna. Uppe vid skolan snöade det mer på riktigt igår :) Det var mysigt. Helst tillsammans med avslappning och stretch med tända ljus och mysig julmusik. Julstämning, ja :) Trivs riktigt på Kau IF (Universitetets förening). Riktigt bra tränare, bra och roliga pass! Ska lätt köpa ett nytt fitnesskort efter jul :)

Göra idag då? Lär sätta mig in i uppgifterna i nästa delkurs. Vi har bestämt i gruppen att läsa böckerna inför uppgifterna, och eftersom vi inte fixat alla böcker än så ska vi läsa och "skicka runt" dem emellan oss. Smart tycker jag :) Kursen hinner ju bara pågå i två veckor innan det ä juluppehåll. Då ska jag fixa böckerna hemma, tyckte inte det var någon större idé att ha alla för två veckor, då vi bara kommer vara i skolan vid 6 tillfällen. Tur att vi i studiegruppen hade rätt uppblandat med böcker så vi kan låna av varandra!
Hade tänkt gå en vända på stan också, kolla efter skor :) De hade fina hemma faktiskt, på Orsa Sko där Emma jobbar ibland  :) Är ju bra om man gynnar företagen hemma ;) Får se om jag kan hålla mig, hehe :D Nu är jag jättesugen på att shoppa. Skooor! Det är nästan sjukligt med mig och skor :P På DNA finns det jättesnygga partyskor! Man blir helt till sig i trasorna :P Längtar till jag får min fasta lön, då ska gudarna veta att jag kommer shoppa skor som en tok :D I´m lovin it!

Hörs senare idag :) Tjo!

Bokproblem :P

Vi har fått förslag på, rätt många, bra böcker som vi kan läsa över jul som vi sedan ska arbeta med på något vis. Har inte orkat läsa uppgiften :P Idag har jag lånat En annorlunda barndom; en sann historia som handlar om Iris som har autism och hennes kamp under uppväxten. Kärlek och stålull finns inte att låna, antar att det är för att boken är så poppis så de vill dra in pengar på den. Den kostade nästan 300 spänn! Men hemma fanns den, så ska nog be mamma låna den åt mig :) Den verkar väldigt gripande iallafall!

I morgon har jag sovis (YES!!). Änteligen :) Har saknat det såhär under veckorna, man blir ju en aning bortskämd :P så i morgon sover jag gott medan den andra hälften av klassen jobbar på med sin redovisning som de ska ha på fredag ;) Så på så vis känns det rätt gött att ha den gjord, men tycker fortfarande att det är orättvist att de har fler dagar på sig, plus att de säkert snott massa ideér från oss som redovisat idag! Grrr (;P)  På tal om redovisningen, så kan jag inte minnas när jag var så nervös sist som jag var idag :O Inför uppskrivningen kanske.. nej det var nog värre. Men usch vad jobbigt det var innan vi äntligen fick sätta igång :P Både jag och Cissi kände oss spyfärdiga när gruppen innan oss stod på plats :P Men nu är det över som sagt, och delkurs 2 är avklarad för våran del. Om det inte ska kompletteras något vill säga, har ju fortfarande inte fått tillbaka sista praktikuppgiften. Tycker iallafall att vi klarade oss mer än bra idag :) Duktiga vi!

Snart ringer karl´n min. Ska borsta tänderna, prata med honom, och ge boken en chans :)

Sweet dreams! /Er J ;)

Laxwok

Nu sitter jag här och glor på Betty. Har för en stund sedan ätit wok med lax, riktigt gott måste jag säga! Fick med mig hemifrån, rökt! Det är grejer det :) Man får väl unna sig lite lyx i vardagen!
Vart och tränat idag, blev ändrat i träningsschemat :P tränat idag istället för på torsdag, för de hade flyttat powerstepen till i morgon, och på torsdag är det inget mer pass som är så lockande. Kör hårt tre dagar i rad nu. Känns att man kommit ikapp nu :) Och det med råge. Nice! Ska hålla efter lite hemma under jul också. Kommer ju i och för sig rida, och det räcker ju till. Men ska även passa på att träna på pappas jobb eller brandstationen, som också är pappas jobb :P Men där är han ju inte om dagarna precis, för han är ingen heltidsbrandman. Gäller att passa på när man har förmåner ;)

Nu ska jag ta och köpa bussbiljtett till på söndag. Lär ju ska ta mig ifrån Sthlm också, hade jag tänkt :P
Hörs senare .


Fy bubblan!

Vilket mega-pass! Det var något rejält :) Det värsta hittils, så det gjorde då namnet till sin rätta iallafall! Orkar knappt lyfta armarna :P nog för att jag la på mer vikter idag, men ändå. Är som en enda spaghetti hela jag :P I morgon och onsdag blir det promenad, och powerstep på torsdag. Blir min träningsvecka det!

Usch, den där redovisningen börjar krypa närmre och närmre... i morgon kl.13 står vi där, studiegrupp A4. Håller på att rita upp ett hur ett schema kan se ut, ska ha det i morgon. Lär sätta fart, så det får bli natti någon gång. Natti på er!

Filédag

Idag har jag ätit både fläskfilé och kycklingfilé :P Jag är en riktig filéare idag, haha!
Om en timme åker vi på träning, jag och Cissi alltså :) Mega Mix-pass idag! Ska bli roligt, med riktigt bra instruktörer och allt. Nu tänkte vi förbereda inför redovisningen i morgon, huua! :S Börjar bli redigt nervös nu alltså! Vi är sista gruppen också. Bra eller dåligt? Sådant som visar sig. Håll tummen för oss i morgon vid kl. 13!!

Hörs senare . Tjo

RSS 2.0